Στον Απόστολο Πέτσα η Περιφερειάρχης για τα 5.5 εκατομμύρια χρέος που “φόρτωσε” ο ΣΥΔΙΣΑ τον ΦΟΔΣΑ

Παρουσίαση του προγράμματος λειτουργίας του ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων έκανε η Περιφερειάρχης, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, στον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, ζητώντας τη στήριξή του για την αντιμετώπιση των οικονομικών βαρών, που μεταφέρθηκαν στον ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων από τον ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α. Ν. Κέρκυρας, αλλά και τη μη καταβολή των υποχρεώσεων από Δήμους-μέλη του ΦοΔΣΑ.

Ο κ. Πέτσας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μέχρι σήμερα πορεία του ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων και αντελήφθη τη σημασία που έχει για τη βιωσιμότητά του και την επιτυχία στο έργο, το οποίο του έχει ανατεθεί, η αντιμετώπιση των βαρών του παρελθόντος, τα οποία ξεπερνούν τα 5.500.000 €.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών υποσχέθηκε να μελετήσει το θέμα των οικονομικών βαρών των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της χώρας με τις διάφορες νομικές μορφές και να εξετάσει τις δυνατότητες υποστήριξής τους από την Πολιτεία. Παρατήρησε, όμως, ότι απαιτείται η συνεπής οικονομική συμβολή κατά τον νόμο απ’ όλα τα μέλη των Φορέων για τη μη δημιουργία νέων βαρών, αλλά και για την ανάπτυξη του Φορέα.

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων είχε στη συνέχεια την ευκαιρία ν’ ανταλλάξει απόψεις και καλές πρακτικές για τις νέες προκλήσεις διαχείρισης απορριμμάτων, των ευκαιριών χρηματοδότησης και τη συνεργασία Περιφερειών και Δήμων, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα και τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *