Η Φανή Τσιμπούλη για τις εργασίες διαμόρφωσης εξωτερικών χώρων του “Λυρικού”

Σε σχόλιο της στην προσωπική της σελίδα στο facebook για τις εργασίες που γίνονται στο οικόπεδο του λεγόμενου Λυρικού η δημοτική σύμβουλος Φανή Τσιμπούλη επισημαίνει τα εξής:
Είθισται, σε ένα κατασκευαστικό σύνολο , να ολοκληρώνεται το κυρίως έργο και κατόπιν να διαμορφώνονται οι εξωτερικοί χώροι πρασίνου , διελεύσεων κλπ.
Στην Κέρκυρα του πολιτισμού, το πάμε ανάποδα… πρώτα φτιάχνουμε τους εξωτερικούς χώρους και αφήνουμε στον «άσσο» το κυρίως έργο.
Ο λόγος για το πολύπαθο έργο του Λυρικού Θεάτρου που επανέρχεται στην επικαιρότητα. Να θυμίσουμε ότι το συγκεκριμένο οικόπεδο στα Παγκρατέικα, αγοράστηκε με χρήματα από ευρωπαϊκό πρόγραμμα για να κατασκευαστεί το πολυσυζητημένο Λυρικό Θέατρο , το οποίο στοίχειωσε και δεν θα το δούμε ποτέ, όπως φαίνεται.
Η χρήση του ήταν και είναι ακόμη, πολιτιστικού σκοπού. Αν κάποιος θέλει να την αλλάξει, επειδή έχουν μετατραπεί οι συνθήκες και οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, μπορεί κάλλιστα να προβεί στην διαδικασία αναθεώρησής της , ενώπιον του φορέα που το χρηματοδότησε. Αυτό όμως απαιτεί σοβαρούς χειρισμούς και υπεύθυνους και θέλει και κάποιο χρόνο.
΅Επειδή όμως η δημοτική αρχή αρέσκεται στο «γρήγορα και όπως να’ναι», προκειμένου να δείξουν ότι παράγουν έργο, επιχείρησε την πρώτη φορά, να διαμορφώσει τους εξωτερικούς χώρους του Λυρικού σε «προσωρινό πάρκινγκ» , το οποίο θα κόστιζε 270.000 ευρώ!!!!!πράγμα το οποίο απέτυχε όπως ήταν φυσικό, για τους παραπάνω λόγους.
Αφού κατάλαβαν ότι η επιθυμία τους να φτιάξουν «περιφερειακό πάρκινγκ» στο χώρο αυτό δεν θα ευδοκιμήσει, αντί να ακολουθήσουν τον ορθό δρόμο της αλλαγής χρήσης του οικοπέδου , επανέρχονται με νέο μόρφωμα, του ίδιου προϋπολογισμού και συγκεκριμένα:
<<Στο οικοδομικό τετράγωνο ΟΤ 510Α-ΚΧ πρόκειται να γίνει συνολική διαμόρφωση του κοινοχρήστου χώρου. Θα διαμορφωθεί χώρος πρασίνου με φυτεύσεις, αυτόματο πότισμα, παγκάκια, μονοπάτια από κυβόλιθους σκυροδέματος από ψυχρά υλικά χρώματος, διαστάσεων και σχεδίου επιλογής της Υπηρεσίας κ.α.
Στο δε, ΟΤ 510 πρόκειται να γίνουν εργασίες εξομάλυνσης του χώρου. Οι εργασίες περιλαμβάνουν κυρίως καθαρισμούς, εκσκαφές, επίστρωση θραυστού υλικού υπόβασης οδοστρωσίας και επίστρωση βάσης οδοστρωσίας από υλικό αναμεμιγμένο με τσιμέντο, το οποίο κυρίως χρησιμοποιείται προκειμένου να διατηρηθεί κατά το δυνατόν περισσότερο, ο χώρος καθαρός από αυτοφυή βλάστηση και να είναι δυνατή η υψομετρική προσαρμογή σύμφωνα και με την πράξη εφαρμογής Παγκρατέικων ώστε ο χώρος να είναι ασφαλής και έτοιμος για μελλοντική του χρήση όπως προβλέπεται από την πράξη εφαρμογής.
– Τμήμα οδού μεταξύ ΟΤ510Α και ΟΤ510
Μεταξύ των ανωτέρω οικοδομικών τετραγώνων προβλέπεται δημοτική οδός. Στην παρούσα φάση δύναται να διανοιχτεί μόνο το τμήμα της οδού που βρίσκεται μεταξύ των ανωτέρω οικοδομικών τετραγώνων διότι για το συνολικό μήκος της οδού δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί οι προβλεπόμενες από την πράξη εφαρμογής ενέργειες. Με την παρούσα μελέτη προβλέπεται η διάνοιξη και ασφαλτόστρωση του τμήματος της προβλεπόμενης οδού, μεταξύ των ΟΤ510Α και ΟΤ510.>>.
Ας δώσουμε προσοχή στην τελευταία παράγραφο, η οποία στην καλύτερη περίπτωση γεννά θυμηδία… διάνοιξη και ασφαλτόστρωση τμήματος οδού!!!!! Με λίγα λόγια , έχουμε υπό κατασκευή ένα δρόμο και φτιάχνουμε ένα κομμάτι του!!!! Και με ποια προοπτική, αφού όπως και οι ίδιοι λένε, ότι δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί οι προβλεπόμενες από την πράξη εφαρμογής ενέργειες……
Για να μην πολυλογούμε, το σχέδιο είναι το εξής.
Διαμορφώνουμε τους εξωτερικούς χώρους του οικοπέδου του Λυρικού, σπαταλώντας 270.000 ευρώ, ώστε να αφεθεί ως ελεύθερος χώρος στάθμευσης , για να βγούμε προεκλογικά στο μπαλκόνι και να πούμε με θράσος και κοροϊδεύοντας το κερκυραϊκό λαό , πως φτιάξαμε περιφερειακό πάρκινγκ!!!!!!!!!!!!!!!… Εδώ θα είμαστε, Θεού θέλοντος, και θα τα λέμε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *