Νέα καταγγελία προπηλακισμού ξενοδοχουπαλλήλου

Νέο επεισόδιο λεκτικής βίας, προπηλακισμού και απειλής από σεφ μεγάλης ξενοδοχειακής επιχείρησης εις βάρος εργαζομένων στο ζαχαροπλαστείο του ξενοδοχείου, καθώς και επεισόδιο ξυλοδαρμού καθαρίστριας σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, καταγγέλθηκαν στο Εργατικό Κέντρο.
Οι εργαζόμενοι που δέχθηκαν την επίθεση, εκτός από το Εργατικό Κέντρο, προχώρησαν σε καταγγελία στην Αστυνομία, τόσο στην περίπτωση της επίθεσης όσο και σε αυτή του ξυλοδαρμού, καταθέτοντας και τις σχετικές μηνύσεις.
Για άλλη μια φορά βγαίνουν στην επιφάνεια με τον χειρότερο τρόπο οι άθλιες συνθήκες εργασίας και το καθεστώς ζούγκλας που επικρατεί στις ξενοδοχειακές και σε άλλες τουριστικές επιχειρήσεις. Η εντατικοποίηση της εργασίας και η άσκηση πίεσης για να βγει ο τεράστιος όγκος δουλειάς οδηγεί σε εργατικά ατυχήματα αλλά και φαινόμενα άσκησης βίας και απειλών.
Η Ένωση Ξενοδόχων και οι άλλες εργοδοτικές οργανώσεις έχουν σοβαρή ευθύνη για αυτή την κατάσταση, διότι έχουν υψώσει τη σημαία της αδιαλλαξίας, αρνούμενες να συζητήσουν με τα συνδικάτα τη σύναψη συλλογικών συμβάσεων εργασίας, οι οποίες θα προβλέπουν κανόνες εργασίας και αμοιβής για την διασφάλιση ανθρωπίνων συνθηκών εργασίας και μισθών αξιοπρέπειας.
Για άλλη μια φορά τούς καλούμε να σταματήσουν την ασύδοτη δράση τους για την εξασφάλιση υπερκερδών σε βάρος των εργαζομένων και της τοπικής οικονομίας. Καλούμε, παράλληλα, τους εργαζόμενους να οργανωθούν και να παλέψουν με τα συνδικάτα τους, με άμεσα ραντεβού τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις του κλάδου τους:
– Παρασκευή 9/9/22 στις 7.00 μ.μ. παράσταση διαμαρτυρίας και διανομή ξενόγλωσσου φυλλαδίου στο Αεροδρόμιο.
– Σάββατο 10/9/22 στις 7.00 μ.μ. συλλαλητήριο στην Νότια Κέρκυρα (στον κόμβο Μεσογγής)
– Κυριακή 11/9/22 στις 7.00 μ.μ. συλλαλητήριο στον Βόρεια Κέρκυρα (στην πρώην ALPHA Τράπεζα στην Αχαράβη).
– Παρασκευή 16/9/22, Γενική Απεργία

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *