Θέλουν να αλλάξουν πάλι τον εκλογικό νόμο.

Δεν πέρασαν τρεις μήνες, από τότε, που ο Πρωθυπουργός απέκλεισε την αλλαγή του δικού πλειοψηφικού νόμου, πού ψήφισε μόλις ανέλαβε την εξουσία, και την οποία πρόβαλαν οι δικοί του στενοί συνεργάτες.
Τότε το επιχείρημα της αλλαγής του εκλογικού νόμου, σε ακόμη πιο πλειοψηφικό, δηλαδή με 35% και με μια μόνο ψήφο περισσότερη από το δεύτερο κόμμα, να κερδίζει 151 βουλευτές, ήταν η ακυβερνησία.
Τότε ο Πρωθυπουργός είπε, πως είναι θεσμικός και δεν αλλάζει τον εκλογικό νόμο με βάση το κομματικό συμφέρον.
Τώρα, οι ίδιοι συνεργάτες του, με πρώτο τον υπουργό Επικρατείας Γεραπετρίτη, βγάζει πάλι από το συρτάρι την ίδια πρόταση, δηλαδή τον νόμο Καραμανλή-Πουλόπουλου, με δύο ίδια επιχειρήματα και ένα νέο, το ίδιο απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό.
Τα δύο προηγούμενα είναι: 1.Να μην προκύψει ακυβερνησία
2. Αν ο Σύριζα-Προοδευτική Συμμαχία πιστεύει ότι θα είναι πρώτο κόμμα, τον ευνοεί και αυτόν.
Δηλαδή με το δεύτερο επιχείρημα αποκαλύπτουν τις πραγματικές τους προθέσεις, επειδή πιστεύουν οι ίδιοι ότι, έστω και με μικρή διαφορά θα είναι πρώτο κόμμα.
Τώρα πρόσθεσαν και ένα νέο επιχείρημα: Μετά την αποκάλυψη των παρακολουθήσεων του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη, το ΠΑΣΟΚ δεν θα στηρίξει κυβέρνηση Μητσοτάκη, συνεπώς για να μην υπάρξει αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης, πρέπει να αλλάξει πάλι ο εκλογικός νόμος.
Δηλαδή θεωρούσαν ότι, είχαν στο τσεπάκι τους το ΠΑΣΟΚ, αλλά τώρα το έχασαν, λόγω των υποκλοπών.
Και σαν το ” Το καλό το παλικάρι, ξέρει και άλλο μονοπάτι”, εδώ το γνωστό μονοπάτι της “νόμιμης νοθείας”, της λαϊκής βούλησης, αλλάζουν τον εκλογικό νόμο. Έτσι, τι και αν το 65% του λαού δεν τους θέλει, αυτοί θέλουν, να μας κυβερνούν και πάντα να μας σώζουν.

Πηγή: https://www.facebook.com/GiannisMagriotis

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *