Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης – 10-18/09/2022

Μετά την ιδιαίτερα πετυχημένη περσινή παρουσία του, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο συμμετέχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Η φετινή 86η ΔΕΘ θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως και τις 18 Σεπτεμβρίου 2022 στη ΔΕΘ – Helexpo (Εγνατία 154, Θεσσαλονίκη) και σύμφωνα με τους ίδιους τους διοργανωτές «βρισκόμαστε προ των πυλών μιας διοργάνωσης που θυμίζει προ 20ετίας εκθεσιακές επιδόσεις».
Σε αυτή την πολύ σημαντική διοργάνωση το Ιόνιο Πανεπιστήμιο θα έχει έντονη παρουσία με δικό του χώροστη θέση Stand 18 του Περιπτέρου 14. Εκεί θα παρουσιάζεται το έργο που παράγεται στο Ίδρυμα σε όλες τις πτυχές των ακαδημαϊκών δραστηριοτήτων και κυρίως στους τομείς της επιστημονικής έρευνας και της καλλιτεχνικής δημιουργίας.
Όσες και όσοι επισκεφθούν το περίπτερο του Ιονίου Πανεπιστημίου στη ΔΕΘ θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν αναλυτικά για όλα τα προγράμματα σπουδών προπτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου, να δουν πολυμεσικό υλικό από τις δράσεις των Τμημάτων, να περιηγηθούν σε καινοτόμες εφαρμογές που έχουν δημιουργηθεί στο πλαίσιο ερευνητικών προγραμμάτων και -το καλύτερο όλων- να παίξουν έξυπνα και σοβαρά παιχνίδια που έχουν αναπτυχθεί από μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Ιονίου Πανεπιστημίου.
Επικεφαλής της πολυμελούς ομάδας που θα εκπροσωπήσει το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στη φετινή ΔΕΘ θα είναι ο Πρύτανης Καθηγητής Ανδρέας Φλώρος, ενώ ιδιαίτερα σημαντική, σε σχέση με την υψηλού επιπέδου έρευνα που διενεργείται στο Ίδρυμα, θα είναι και η παρουσία του Προέδρου του ΔΣ του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου Καθηγητή Παναγιώτη Βλάμου.
Χαρακτηριστικά, αναφορικά με τους στόχους της συμμετοχής στη φετινή ΔΕΘ, ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου Καθηγητής Ανδρέας Φλώρος, στο ενημερωτικό φυλλάδιο που θα διανέμεται μαζί με άλλο ενημερωτικό υλικό από το περίπτερο, τονίζει ότι βασικός σκοπός είναι οι επισκέπτες και οι επισκέπτριες να γνωρίσουν τα «ιδιαίτερα και μοναδικά συστατικά των σπουδών στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, συστατικά τα οποία μπορούν να οδηγήσουν στην ανακάλυψη ενός «αύριο», αντάξιου των ατομικών προσδοκιών των νέων ανθρώπων που στοχεύουν συνειδητά ψηλά».

*Stand 18 του Περιπτέρου 14 (akademia): πλησιέστερη είσοδος: Gate 2, οδός Αγγελάκη και Λεωφόρος Στρατού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *