Η απάντηση του Δήμου κεντρικής Κέρκυρας στον Πολιτιστικό Σύλλογο Γαρίτσας

Σχετικά με το Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Άλσους Γαρίτσας, από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων γνωστοποιούνται τα αληθή γεγονότα όπως αυτά πραγματικά συνέβησαν. Ειδικότερα:
1. Ο κ. Βέργης αναφέρει ψευδώς ότι ο Προϊστάμενος του Τμήματος Συντήρησης Πρασίνου του Δήμου και επιβλέπων γεωπόνος του έργου, προσήλθε απρόσκλητος στη «συνεδρίαση», που είχε ο εν λόγω σύλλογος σε καφετέρια της περιοχής της οποίας και διαμένει, στην περιοχή της Γαρίτσας. Στη συγκεκριμένη καφετέρια όπου και συχνάζει, παρευρέθηκε τυχαία με φιλικό του πρόσωπο και όταν σηκώθηκε να αποχωρήσει, η επιστημονική συνεργάτης του Συλλόγου, συνάδελφος γεωπόνος, την οποία τυγχάνει να γνωρίζει χρόνια, του απηύθυνε τον λόγο και τον κάλεσε στη συζήτηση. Η πρόθεση της ήταν να δοθούν από αυτόν κάποιες διευκρινήσεις για το έργο της Ανάπλασης του Άλσους Γαρίτσας- Ανεμόμυλου, ως Προϊστάμενος του Τμήματος Συντήρησης Πρασίνου, αλλά και ως επιβλέπων γεωπόνος του έργου.
2. Ο Προϊστάμενος του Τμήματος Συντήρησης Πρασίνου του Δήμου κ. Γιώργος Ζάραγκας ουδέποτε συμφώνησε με την άποψη του κ. Βέργη όσον αφορά τον αριθμό των δέντρων τα οποία θα αφαιρεθούν και τα στοιχεία της μελέτης όπως εκείνος τα διαδίδει και αναπαράγει σε όλα τα μέσα ενημέρωσης. Η θέση του Προϊσταμένου ήταν ξεκάθαρη και επίμονη, ότι η προσπάθεια που γίνεται και η κατεύθυνση που έχει δοθεί από την Δημοτική αρχή, αλλά ταυτόχρονα και η βούληση από την Υπηρεσία, είναι να κοπούν όσο το δυνατόν λιγότερα δέντρα, σε εκτέλεση της σχετικής εγκεκριμένης διαχειριστικής μελέτης. Συγκεκριμένα, πρόκειται να αφαιρεθούν μόνο τα ασθενή και επικίνδυνα δέντρα, καθώς και αυτά που δημιουργούν πρόβλημα στα πεζοδρόμια όπου θα ανακατασκευαστούν. Τονίζεται ότι τόσο για το θέμα πρασίνου του Άλσους Γαρίτσας- Ανεμόμυλου, αλλά και γενικότερα, τα δέντρα είναι ζωντανοί οργανισμοί που θέλουν συνεχώς συντήρηση και περιποίηση για την ανάδειξή τους.
3. Ουδέποτε ο Προϊστάμενος Συντήρησης Πρασίνου ανέφερε ότι υπάρχουν λάθη στη σχετική μελέτη.
4. Όσον αφορά το γεγονός ότι ο κ. Βέργης αναφέρθηκε δημόσια σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, ότι μαγνητοφώνησε τη συζήτησή τους, χωρίς να ενημερώσει και χωρίς έγκριση από τον κ. Γ. Ζάραγκα, αυτό αποτελεί ποινικό αδίκημα.
Κατόπιν των παραπάνω, η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου προχώρησε σε δήλωση στην οποία αναφέρει τα εξής: «Αποτελεί τουλάχιστον ατόπημα η ενέργεια σκόπιμης και για λόγους προσωπικής προβολής και διατήρησης στην επικαιρότητα, εμπλοκής δημοτικού μας υπαλλήλου και δει Προϊστάμενου στο Τμήμα και επιβλέποντος γεωπόνου στο έργο, στο θέμα της ανάπλασης του Άλσους της Γαρίτσας-Ανεμομύλου. Με ψεύδη που συνιστούν τουλάχιστον προσβολή προσωπικότητας δεν είναι δυνατόν να πορεύεται κανείς από όποιο δημόσιο πόστο και αν κατέχει. Οφείλουμε όλοι περισσότερο σεβασμό στους ανθρώπους που με αίσθημα ευθύνης, καθήκοντος και τιμιότητας προσφέρουν καθημερινά στον τόπο και τους δημότες μας. Η υποδειγματική λειτουργία, γνώση αντικειμένου και αποτελεσματικότητα της Υπηρεσίας Πρασίνου δεν επιδέχεται λασπολογίες και συκοφαντίες. Πολλώ δε μάλλον από φωνές που όψιμα και μάλλον καιροσκοπικά έχουν εμφανιστεί στο δημόσιο βίο. Οποιαδήποτε αντίθετη άποψη και θέση με τις αποφάσεις και δράσεις της δημοτικής αρχής έχω την πεποίθηση ότι θα πρέπει να εκφράζεται και να παραμείνει σε θεσμικό-πολιτικό επίπεδο.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *