Αλέξανδρος Αυλωνίτης: «Υπόλογη η ελληνική κυβέρνηση για την αντιαναπτυξιακή πολιτική των αεροδρομίων μας»

Τα όσα ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία Ryanair σχετικά με το κλείσιμο της βάσης της στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος της Αθήνας για τη χειμερινή περίοδο αποτελούν απτό δείγμα της συνεχιζόμενης ανυπαρξίας της κρατικής πρωτοβουλίας αλλά και αρνητικό αντιπαράδειγμα στις πολιτικές προσέλκυσης που ακολουθούν άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο αντίκτυπος μιας τέτοιας εξέλιξης είναι προφανώς ανασταλτικός τόσο για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, όσο και για την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης που εξυπηρετεί απόλυτα τον πολυπόθητο στόχο της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου στη χώρα μας.

Ο ρόλος του Υπουργείου Τουρισμού είναι καθοριστικός στη διαμόρφωση συνολικών κινήτρων άμεσα συναρτώμενων με προγράμματα τουριστικής ανάπτυξης των ελληνικών προορισμών αλλά και στον επανακαθορισμό των τιμών χρεώσεων και τελών που καθιστούν ανταγωνιστικό το πρώτο αεροδρόμιο της χώρας μας. Δυστυχώς, δεν το έχει καταλάβει αυτό η ελληνική κυβέρνηση.

Ο κ. Κικίλιας έχει υποχρέωση να απαντήσει επίσημα στις αιτιάσεις απομάκρυνσης ενός κομβικού αερομεταφορέα, που θα αποδυναμώσει σημαντικά τις φιλότιμες προσπάθειες του κόσμου του τουρισμού για ανάπτυξη κατά τη χειμερινή περίοδο.

Να μας απαντήσει τι έκανε η ελληνική κυβέρνηση για να αποτρέψει το γεγονός αυτό, αλλά και με ποιο τρόπο σχεδιάζει να καλύψει το μέγεθος των απωλειών που θα προκύψουν δεδομένου ότι από την ανακοίνωση της εταιρείας προοιωνίζονταν καιρό τώρα, ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *