Πρωτοφανές! Ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης πιστοποιεί την ανικανότητα της περιφερειακής αρχής Κράτσα-Τσαγκαροπούλου!

Διορίζει επιτροπή που αναλαμβάνει τα ανεκτέλεστα έργα της Κεφαλονιάς-Ιθάκης!

Με απόφαση της κυβέρνησης, η ΠΙΝ τίθεται υπό επιτροπεία και ειδική επιτροπή πρόκειται να αναλάβει την υλοποίηση των εκκρεμών έργων με την αρχή να γίνεται από την Κεφαλονιά και την Ιθάκη, όπου στην πρόσφατη επίσκεψη του ο πρωθυπουργός διαπίστωσε ιδίοις όμμασι ότι όσες πιστώσεις έχουν διατεθεί παραμένουν αναξιοποίητες.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος δήλωσε σχετικά:

«Προχωρούν τα προπαρασκευαστικά βήματα για τη σύσταση της ευέλικτης επιτροπής που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη. Μετά την προσαρμογή της πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου για την Κυβερνητική Επιτροπή Κρατικής Αρωγής, η τελευταία θα αποφασίσει με τη σειρά της για τη σύσταση της εν λόγω επιτροπής. Σκοπός είναι να συνδράμουμε τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής να προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς μία σειρά από κρίσιμα έργα υποδομών, παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης, έργα λιμενικών υποδομών, αλλά και παρεμβάσεις αρδευτικών υποδομών και δικτύων. Αυτές οι παρεμβάσεις -σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία- δεν περιορίζονται απλά στην αποκατάσταση των ζημιών, αλλά θα διαμορφώσουν, επιπρόσθετα, νέες συνθήκες για την οικονομική και παραγωγική ανάπτυξη των δύο νησιών. Συνεχίζουμε όλοι μαζί, σε στενή συνεργασία».

Το μηδενικό έργο της περιφερειακής αρχής και η μη επούλωση των ανοικτών πληγών από τις φυσικές καταστροφές, όπως άλλωστε ομολογούν δημόσια και πρώην στενοί συνεργάτες της κ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, οι αλλεπάλληλες ακυρώσεις συμβάσεων από το Ελεγκτικό Συνέδριο λόγω μη τήρησης της νομιμότητας, όλα αυτά πλήττουν όχι μόνο την περιφερειακή πλειοψηφία , αλλά και την κυβέρνηση της ΝΔ και βέβαια τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη, του οποίου προσωπική επιλογή υπήρξε η περιφερειάρχης. Και έρχεται να αναλάβει ο ίδιος δι’ επιτροπής!

Πρωτοφανής ενέργεια στα αυτοδιοικητικά χρονικά, που ρίχνει την αξιοπιστία της ΠΙΝ στα «τάρταρα».

Δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Είχαμε προβλέψει και προειδοποιήσει ως ΑΝΑΣΑ επανειλημμένα και σε κάθε ευκαιρία για την αναποτελεσματικότητα αυτής της διαχείρισης που πλήττει ευθέως τον τόπο και τους πολίτες. Δυστυχώς αυτή που έδειξε να μην κατανοεί και, όπως φαίνεται, συνεχίζει να μην κατανοεί την σοβαρότητα της κατάστασης και την μεγάλη απώλεια αξιοπιστίας της ΠΙΝ, είναι η περιφερειακή πλειοψηφία και η ίδια η κ. Κράτσα-Τσαγκαροπούλου προσωπικά!

Η ΑΝΑΣΑ δεν τρέφει αυταπάτες για την τυχόν διόρθωση και επιτάχυνση των ρυθμών που μπορεί να φέρει η κίνηση αυτή. Ο πολιτικός χρόνος έχει τελειώσει και για την κυβέρνηση της ΝΔ και την ΠΙΝ/Κράτσα. Υλοποιούν κινήσεις εντυπωσιασμού για να καλύψουν την ανεπάρκεια τους.

Όσο πιο σύντομα μας αδειάσουν την γωνιά, τόσο καλύτερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *