Δημήτρης Μπιάγκης: Εφαρμογή τριγωνικών μετατάξεων στον τομέα της Υγείας

Το ζήτημα της βελτίωσης της διαδικασίας των αμοιβαίων μετατάξεων των νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών φέρνει στη Βουλή ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής, κ. Δημήτρης Μπιάγκης με την υπ’ αριθμόν Α.Π.: 7067/31.8.2022 Ερώτηση που κατέθεσε στους Υπουργούς Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης μαζί με τον Υπεύθυνο Υγείας του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, κ. Γιώργο Φραγγίδη και τον Υπεύθυνο Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, κ. Ιλχάν Αχμέτ.
Στην Ερώτησή τους, οι Βουλευτές ζητούν την εφαρμογή ενός ψηφιακού συστήματος καταγραφής αιτήσεων, προκειμένου να απλοποιηθεί μ’ αυτόν τον τρόπο η διαδικασία των αμοιβαίων μετατάξεων των υγειονομικών και εν τέλει να επιτευχθούν εύκολα και γρήγορα οι λεγόμενες «τριγωνικές» μετατάξεις.
«Τα τεράστια κενά που υπάρχουν ειδικά σε περιφερειακά και νησιωτικά Νοσοκομεία και σε δομές υγείας καθιστούν επιτακτική την αλλαγή της Νομοθεσίας και συνακόλουθα της διαδικασίας στις αμοιβαίες μετατάξεις με αύξηση του αριθμού των εμπλεκομένων υπαλλήλων στη διαδικασία, ώστε αυτές να μην πραγματοποιούνται αποκλειστικά μόνο μεταξύ δυο εξ αυτών. Δεδομένων των συνθηκών στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, απαιτείται η δημιουργία πανελλαδικής ψηφιακής βάσης αιτήσεων-δεδομένων με ταυτόχρονη εφαρμογή ενός συστήματος «τριγωνικών μετατάξεων. Το όφελος θα είναι πολύπλευρο. Αξιοκρατία, αύξηση αποδοτικότητας, καλύτερο βιοτικό επίπεδο για όσους θα υπηρετήσουν στον τόπο που επιθυμούν δεδομένων των δύσκολων οικονομικών συνθηκών που επικρατούν αλλά και περισσότερες θέσεις εργασίας, καθώς οι διορισμένοι νοσηλευτές δεν θα αναγκάζονται να συμμετέχουν σε νέες προκηρύξεις (αξιοποιώντας την προϋπηρεσία που απέκτησαν) μόνο και μόνο επειδή δεν μπορούν να πάρουν τη μετάταξη στον τόπο της επιλογής τους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *