Την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου κινητοποίηση των εργαζομένων στο Νοσοκομείο για τις αναστολές

1η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021 – 1η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022. 1 χρόνος με αναστολές εργασίας στο ΕΣΥ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: 12μμ στην Πύλη του Νοσοκομείου

Ένας χρόνος έχει περάσει από την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην αναστολή εργασίας χιλιάδων συναδέλφων.

Ένας χρόνος όπου η αδιάλλακτη πολιτική στάση της Κυβέρνησης και του Υπουργείου, με πρόσχημα τον εμβολιασμό καλλιέργησε τον κοινωνικό αυτοματισμό, τον διαχωρισμό και οδήγησε στην εξαθλίωση χιλιάδες υγειονομικούς στερώντας τους το δικαίωμα στην εργασία , στην ασφάλιση , τον μισθό ,ενώ θα μπορούσαν να λήφθουν άλλα μέτρα προς όφελος της «Δημόσιας Υγείας».

Ένας χρόνος όπου οι εναπομείναντες συνάδελφοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με την υπερεντατικοποίηση της εργασίας , με χιλιάδες οφειλόμενα ρεπό και άδειες.

Ένας χρόνος όπου η κυβέρνηση αξιοποίησε τις αναστολές εργασίας για να προωθήσει την επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων σε βάρος της μόνιμης εργασίας με πλήρη δικαιώματα με την «αντικατάσταση» μονίμων εργαζομένων με συμβασιούχους κάθε μορφής .

Ένας χρόνος όπου η ίδια η πραγματικότητα απέδειξε σε όλους πλην της κυβέρνησης ότι το μέτρο των αναστολών εργασίας ήταν ένα αποτυχημένο υγειονομικά μέτρο. Ούτε η διασπορά στα νοσοκομεία σταμάτησε και επιβαρύνθηκε σημαντικά τη λειτουργία τους

Απειλή για την «Δημόσια Υγεία» αποτελεί η υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών λόγω της τραγικής υποστελέχωσης, οι συγχωνεύσεις τμημάτων και Νοσοκομείων, οι ακυρώσεις χειρουργείων, η έλλειψη ΠΦΥ και πολλές ακόμη «αστοχίες» στη λήψη και εφαρμογή μέτρων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Ανάκληση των αναστολών εργασίας, κανείς συνάδελφος δεν περισσεύει. Να επιστρέψουν άμεσα όλοι πίσω στις θέσεις τους.

ΕΝΙΑΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΝΚ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΓΝΚ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *