Πολιτιστικός Σύλλογος Άλσους Γαρίτσας: Παραδοχή ύπαρξης μεγάλων λαθών από τον γεωπόνο του Τμήματος Πράσινου του Δήμου Κ. Κέρκυρας 

Χθες (29/08/2022) και ώρα 19.30 πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε διευρυμένη λόγω της συμμετοχής της Επιστημονικής Επιτροπής του Συλλόγου για τα δέντρα του Άλσους, η οποία απαρτίζεται από αρχιτέκτονες, μηχανικούς, γεωπόνους και βιολόγους.

Κατά την διάρκεια της ενημέρωσης για τα θέματα του Άλσους από τον Πρόεδρο του Συλλόγου, προσήλθε απρόσκλητος στην συνεδρίαση ο γεωπόνος του Τμήματος Πρασίνου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας κ. Γεώργιος Ζάραγκας. Αφού συστήθηκε, μας είπε ότι ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου μας, ενημερώνει τους παρευρισκόμενους με στοιχεία της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής του κ. Νικολούζου.

Ο Σύλλογος παρουσίασε την μελέτη και τον προϋπολογισμό του έργου και ακολούθησε διεξοδική συζήτηση σχετικά με τα δέντρα. Αφού ο Σύλλογος προσκόμισε και παρουσίασε στον κ. Ζάραγκα τις ημερομηνίες της μελέτης και του προϋπολογισμού και έπειτα από την ενδελεχή εξέτασή τους, προς τιμήν του ζήτησε συγγνώμη από τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Αλέξανδρο Βέργη, είπε ότι υπάρχουν πολλά λάθη στην μελέτη και στον προϋπολογισμό, ενώ υποστήριξε ότι ο ίδιος ως επιβλέπων γεωπόνος δεν θα προχωρήσει στην κοπή και το ξερίζωμα τόσων δέντρων και ότι θα είναι περίπου 50 τα δέντρα που θα κοπούν.

Από την μεριά μας εκφράσαμε την πάγια άποψή μας ότι πρέπει να κοπούν μόνο τα λίγα άρρωστα και γερασμένα δέντρα και πρώτα να φυτευτούν τα νέα δέντρα τα οποία με την πάροδο του χρόνου θα αντικαταστήσουν τα υπόλοιπα, ώστε να παραμείνει το Άλσος Γαρίτσας Ανεμόμυλου.
Επίσης, προειδοποιήσαμε τον κ. Ζάραγκα ότι αν για κάποιο λόγο απουσιάσει από την Υπηρεσία του για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε ο αντικαταστάτης του θα εφαρμόσει αυτά που προβλέπονται στον προϋπολογισμό και στην μελέτη, συνεχίζοντας ένα έργο με πολλά λάθη, όπως και ο ίδιος Ζάραγκας διαπίστωσε.

Κατόπιν των ανωτέρων, παρακαλούμε τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Νίκο Καλόγερο και τον Αντιδήμαρχο κ. Θεοχάρη Γιώτη να παραδεχτούν ότι αυτά τα οποία αποδείξαμε ότι προβλέπονται σε μελέτη και προϋπολογισμό είναι αληθή.

Τέλος, να θυμίσουμε ότι στην μεγάλη λαϊκή Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του καλοκαιριού στο Άλσος της Γαρίτσας, είχε αποφασιστεί, εκτός της απομάκρυνσης του υποέργου του σκέιτμπορντ, να μην κοπεί και να μην ξεριζωθεί κανένα υγιές δέντρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *