Στέφανος Γκίκας: «Το νέο Σχολικό Κέντρο στα Βραγκανιώτικα θα λειτουργήσει κανονικά από τις 12 Σεπτεμβρίου 2022»

Επίσκεψη στο νέο Σχολικό Κέντρο στα Βραγκανιώτικα πραγματοποίησε σήμερα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας ΔημοκρατίαςΣτέφανος Γκίκας, παρουσία του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων Πέτρου Αγγελόπουλου, του Δημάρχου Νότιας Κέρκυρας Κώστα Λέσση, του Αντιδημάρχου Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής Γιώργου Σαγιά, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκου Κουρτέση, του Διευθυντή του Σχολείου Γρηγόρη Παπαβλασσόπουλου,της Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ευδοκίας Άνθηκαι του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Νίκου Κουρή.
Κατά την επίσκεψη έγινε εκτενής παρουσίαση των συμπληρωματικών έργων που εκτελούνται και βρίσκονται σε τροχιά ολοκλήρωσης, έτσι ώστε το Σχολικό Κέντρο να λειτουργήσει με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης ο Στέφανος Γκίκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Στην σημερινή μας επίσκεψη στο Σχολικό Κέντρο στα Βραγκανιώτικα διαπίστωσα με ικανοποίηση ότι το σχολικό συγκρότημα θα είναι έτοιμοστις 12 Σεπτεμβρίου 2022, ώστε να υποδεχθεί τους μαθητές της περιοχής.
Πρόκειται για ένα μεγάλο και σημαντικό έργο, το οποίο αναβαθμίζει την εκπαίδευση στην Νότια Κέρκυρα, αφού δημιουργούνται σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, προσεγμένοι αθλητικοί χώροι, ενώ εξασφαλίζεται και η λειτουργική αυτοτέλεια του συγκροτήματος.
Επιθυμώ να ευχαριστήσω την ΚΤΥΠ Α.Ε., τους Δήμους Κεντρικής και Νότιας Κέρκυρας που συνέβαλαν στην κατασκευή του σχολικού συγκροτήματος και στην ολοκλήρωση του έργου, καθώς και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων.
Ευελπιστώ ότι στα επίσημα εγκαίνια του νέου Σχολικού Κέντρου, η ημερομηνία των οποίων θα καθοριστεί σύντομα, θα παραστεί και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Επί τη ευκαιρία επιθυμώ να ευχαριστήσω την Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αφού στα δύο τελευταία χρόνια προσλήφθηκαν στην Π.Ε. Κέρκυρας ως μόνιμοι, 545 εκπαιδευτικοί και συγκεκριμένα 371 στην Πρωτοβάθμια και 174 στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό μόνιμων προσλήψεων των τελευταίων πολλών χρόνων στον τομέα της εκπαίδευσης, ο οποίος διασφαλίζει την καλύτερη λειτουργία των σχολείων μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς έχουν ήδη προσληφθεί περισσότεροι από 31.000 Αναπληρωτές σε ολόκληρη τηΧώρα.
Επιπλέον επιθυμώ να ευχαριστήσω και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, αφού με σημερινή του Απόφαση κατανέμονται στους Δήμους της Π.Ε. Κέρκυρας συνολικά 322.750 Ευρώγια τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων μας. Συγκεκριμένα,στονΔήμο Βόρειας Κέρκυρας αναλογούν 44.350 Ευρώ, στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων 213.540 Ευρώ, στον Δήμο Νότιας Κέρκυρας 33.020 Ευρώ και στον Δήμο Παξών 6.840 Ευρώ. Επιπλέον, για την κάλυψη της δαπάνης σίτισης των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας αναλογούν 25.000 Ευρώ.
Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύει ότι δίνει μεγάλη έμφαση στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, αλλά και στην ποιοτική εκπαίδευση των παιδιών μας. Η Κυβέρνησή μας και σε αυτό τον εξαιρετικά ευαίσθητο και σημαντικό τομέα μιλά με έργα.»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *