ΛΑ.ΣΥ: Περιφερειακή αρχή Ιονίων Νήσων, μακριά από τις ανάγκες του λαού

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε οι απαντήσεις της Περιφερειακής Αρχής, στις Επερωτήσεις που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Π.Σ.26&27/8/2022.
Είναι επιτακτική ανάγκη, ο ίδιος ο λαός οργανωμένα να διεκδικήσει λύσεις στα προβλήματά του, την ικανοποίηση των αναγκών του με βάση το επίπεδο της εποχής, της επιστήμης και της τεχνολογίας.

1. Για την Διαχείριση των Υδάτινων πόρων στην Κέρκυρα, τα αναγκαία έργα και τις χρηματοδοτήσεις, η Περιφερειακή Αρχή (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ) μας απάντησε:
α. Θα γίνουν συναντήσεις με τις Δημοτικές Αρχές για την καταγραφή των αναγκών.
β. Επανέλαβαν την χρηματοδότηση που εξήγγειλε ο Υπουργός Υποδομών κ. Καραμανλής, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κέρκυρα, υπό την προϋπόθεση όμως να «του φέρει τις μελέτες η ΔΙΑΔΕΥΑΚ» !!!
γ. Καμιά συγκεκριμένη χρηματοδότηση δεν είναι εγγεγραμμένη στον προϋπολογισμό του 2022 της Π.Ι.Ν. ή στο ΕΣΠΑ 2021-2027 της Π.Ι.Ν. η σε άλλο χρηματοδοτικό εργαλείο για το συγκεκριμένο πρόβλημα.
Πρόκειται περί εμπαιγμού όταν θυμήθηκαν τώρα να κάνουν καταγραφή και συναντήσεις. Όταν όλοι, Κυβέρνηση, Περιφερειακές και Δημοτικές Αρχές, γνωρίζουν ότι στην ΔΙΑΔΕΥΑΚ υπάρχει τραγική έλλειψη προσωπικού, με δική τους αποκλειστικά πολιτική ευθύνη.

2. Για την αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων στον Αη Μαθιά Κέρκυρας η Περιφερειακή Αρχή μας απάντησε ότι:
α. Δεν έχει ακόμα, υπογραφεί η Σύμβαση με τον εργολάβο!
β. Η Σύμβαση πρέπει πρώτα να εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, διαδικασία που χρειάζεται, συνήθως, 1 μήνα και μετά να υπογραφεί. Δεν ήξερε όμως ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, να μας απαντήσει πότε έχει σταλεί από την Π.Ι.Ν. στην Αποκεντρωμένη η Σύμβαση!
γ. Ο εργολάβος μπήκε στο χώρο και αφαίρεσε παράθυρα και σοβάδες μετά από συνεννόηση της Π.Ι.Ν. και του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας, με το αιτιολογικό της επικινδυνότητας κάποιων στοιχείων στο χώρο και αποχώρησε αφού δεν υπάρχει Σύμβαση, αφήνοντας μια αίθουσα ακατάλληλη για οποιαδήποτε δράση.
Η Περιφερειακή Αρχή έχει μεγάλη ευθύνη για την, σχεδόν, βέβαιη πιθανότητα να μην είναι έτοιμη η αίθουσα πριν την 1/10/2022 με αποτέλεσμα όλοι οι Σύλλογοι στον Αη Μαθιά να μείνουν άστεγοι.

3. Σχετικά με την επικινδυνότητα στους επαρχιακούς δρόμους ΦΑΛΑΡΗΣ-ΜΑΚΡΥΩΤΙΚΩΝ και στην ΑΣΣΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ μας απάντησαν ότι:
α. Κανένας από αυτούς τους δρόμους δεν είναι ενταγμένος σε κάποια μελέτη
β. Κανένα έργο αποκατάστασης, βελτίωσης δεν έχει γίνει σε αυτούς τους επαρχιακούς δρόμους
Μετά τις περικοπές στις προβλέψεις των Τεχνικών Δελτίων για τα αναγκαία έργα μετά τον ΙΑΝΟ από την Κυβέρνηση και την ανοχή της Περιφερειακής Αρχής, η ασφάλεια και η ποιότητα ζωής των κατοίκων θυσία στην πολιτική «κόστους-οφέλους».

4. Σχετικά με τα αντιπλημμυρικά στο χείμαρρο ΡΟΥΠΑΚΙΑ στην Λευκάδα, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Κτενάς μας απάντησε:
α. Η Λαϊκή Συσπείρωση κινείται από μικροπολιτικές σκοπιμότητες
β. Δεν υπάρχουν προβλήματα, οι κάτοικοι δεν ανησυχούν
γ. Στην Λευκάδα εκτελούνται μεγάλα έργα
Η αοριστολογία και η επιθετικότητα προς την Λαϊκή Συσπείρωση που συνηθίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, δεν μπορούν να κρύψουν τις ανοιχτές πληγές στην αντιπλημμυρική προστασία της Π.Ε Λευκάδας.
Καμία εμπιστοσύνη στα μεγάλα λόγια και στις ανέξοδες υποσχέσεις. Καμία αναμονή.
Η Τοπική Διοίκηση αποτελεί τμήμα του κράτους. Υλοποιεί και εξειδικεύει σε τοπικό επίπεδο τις κεντρικές κυβερνητικές κατευθύνσεις και τις ιεραρχήσεις των επιχειρηματικών ομίλων. Γι αυτό οι υποδομές και τα έργα που αφορούν στις λαϊκές ανάγκες έρχονται τελευταία σε επιλεξιμότητα. Τα περισσότερα έργα που γίνονται είτε είναι αποσπασματικά είτε εξαρτώνται από το αν διευκολύνονται από αυτά, οι διάφοροι επιχειρηματικοί σχεδιασμοί.
Η λύση βρίσκεται στην αποφασιστικότητα του λαού να διεκδικήσει οργανωμένα την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *