Έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Σοφιανού στο πλαίσιο του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗΣ

Το Τομεακό Συμβούλιο Κέρκυρας της ΚΝΕ και η Τομεακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ, θέλοντας να τιμήσουν τον κορυφαίο Κερκυραίο ζωγράφο Δημήτρη Σοφιανό, που “έφυγε” από κοντά μας σχεδόν πριν από έναν χρόνο, στις 31 Οκτώβρη του 2021, διοργανώνουν έκθεση ζωγραφικής με έργα του, στο πλαίσιο του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-“Οδηγητής” (2 και 3 Σεπτέμβρη, Πάνω Πλατεία).
Ο Δημήτρης Σοφιανός, δραστήριος και δημιουργικός, έδινε πάντα το “παρών” στους κοινωνικούς αγώνες με την προσωπική του παρουσία και το πλούσιο καλλιτεχνικό του έργο. Στάθηκε στο πλευρό του Κόμματος συμβάλλοντας με ανιδιοτέλεια και σεμνότητα σε μικρές και μεγάλες μάχες. Σε πολλά από τα Φεστιβάλ ΚΝΕ-“Οδηγητής”, που διοργανώθηκαν στο νησί μας, συμμετείχε με τα έργα του, ομορφαίνοντας τις εκδηλώσεις!
Ξεκίνησε ζωγραφίζοντας κλασικά. Αργότερα βρήκε στην αφαίρεση το νόημα της αναζήτησης και του προβληματισμού για να καταλήξει στα μοτίβα των έργων που καλλιτέχνησε μέχρι το τέλος της ζωής του. Στους πίνακές του, απεικονίζονται καθημερινά θέματα της ζωής μας, τα οποία αποδίδονται με μεγάλη ζωντάνια. Τα θέματα αυτά διαιρούνται σε πολλές απόψεις και έτσι ταυτόχρονα βλέπουμε τις πολλές και διαφορετικές όψεις αυτών. Τα τοπία και τα πρόσωπα χωρίζονται, αναλύονται και συνθέτονται ξανά σε μια αφηρημένη μορφή. Τα καλοδουλεμένα σχήματα και τα φωτεινά χρώματα δεν παύουν να ξεχωρίζουν.
Ο Δημήτρης Σοφιανός έλαβε μέρος σε πολλές εκθέσεις ατομικές και ομαδικές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έργα του αξιοποιήθηκαν για να κοσμήσουν πολλές εκδόσεις βιβλίων. Αναγνωρίζοντας το ταλέντο του, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας σε εκδηλώσεις, που πραγματοποίησε το 2012, τον τίμησε ως έναν από τους κορυφαίους σύγχρονους εικαστικούς του νησιού.
Τα Φεστιβάλ ΚΝΕ-“Οδηγητής” αποτέλεσαν και αποτελούν το μεγαλύτερο πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός της χώρας μας, πραγματική διέξοδο για τους ανθρώπους του μόχθου! Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε τον λαό του νησιού μας να επισκεφτεί την έκθεση ζωγραφικής, να απολαύσει και να στηρίξει όλες τις δράσεις του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-“Οδηγητής”!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *