Παύεται από τα καθήκοντά του ο αντιδήμαρχος του Δήμου Ζίτσας μετά το περιστατικό κακοποίησης του γαϊδάρου.

Μετά την παρέμβαση Βορίδη και τον σάλο που προκλήθηκε από τον βασανισμό του ζώου, ο Δήμος Ζίτσας ανακοίνωσε την παύση του αντιδημάρχου από τα καθήκοντά του.

Στην ανακοίνωση του δήμου αναφέρεται:

Σεβόμενοι την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης κάναμε υπομονή και περιμέναμε να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Δεν σχολιάσαμε και δεν προβήκαμε σε καμία δήλωση, διότι είμαστε οι τελευταίοι που θα δείξουμε ασέβεια στους θεσμούς της χώρας.

Αποδεικνύοντας έμπρακτα τα λεγόμενά μας από σήμερα παύουμε από τα καθήκοντά του τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης έως να αποφανθεί η δικαιοσύνη για να μη θεωρηθεί από κανένα ότι αυτή η θέση ευθύνης θα χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε.

Σε έναν Δήμο, όπως είναι ο δικός μας, φύσει και θέσει κτηνοτροφικός και πτηνοτροφικός, θεωρούμε απαράδεκτες και καταδικαστέες συμπεριφορές εναντίον οποιουδήποτε ζώου. Όποιος προσπάθησε να επενδύσει πολιτικά υποκαθιστώντας τους θεσμούς, τον αφήνουμε στην κρίση των δημοτών.

Παρέμβαση Βορίδη για το περιστατικό με τον γάιδαρο στον δήμο Ζίτσας
Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό προκάλεσε την παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, δεδομένου ότι ο συλληφθείς που φέρεται να έχει τελέσει την πράξη βασανισμού του ζώου είναι τοπικός αντιδήμαρχος.

Ο κ. Βορίδης ζήτησε από τον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας να εξετάσει το περιστατικό και να κινήσει άμεσα τη σχετική πειθαρχική διαδικασία. Παράλληλα, ο υπουργός είχε επικοινωνία με τον δήμαρχο Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο, από τον οποίο ζήτησε να κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για την άμεση παύση του αντιδημάρχου του

Τι δήλωσε ο Μάκης Βορίδης
«Δεν είναι δυνατόν να γίνονται ανεκτά τέτοιου είδους φαινόμενα στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία, πολλώ δε μάλλον όταν φερόμενοι ως υπαίτιοι είναι αιρετοί, επαναλαμβάνοντας ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία ανοχή σε ζητήματα κακοποίησης και βασανισμού ζώων», σημείωσε ο υπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βορίδης ως υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είχε νομοθετήσει τη μετατροπή της κακοποίησης και βασανισμού ζώων από πλημμέλημα σε κακούργημα με διάταξη την οποία υπερψήφισαν όλα, ανεξαιρέτως, τα κόμματα της Βουλής.

Να σημειωθεί ότι ο εν λόγω αντιδήμαρχος έχει αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του κάθε πρώτο πενθήμερο του μήνα).

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *