ΛΑ.ΣΥ: Το Νοσοκομείο Ζακύνθου χωρλις κανέναν ορθοπαιδικό και η Περιφερειακή αρχή περί άλλων τυρβάζει

Το σοβαρότατο πρόβλημα του Νοσοκομείου Ζακύνθου, έφερε κατά την πρώτη μέρα συνεδρίασης του Π.Σ η Λαϊκή Συσπείρωση ζητώντας άμεση παρέμβαση και πίεση για να υπάρξει άμεσα λύση, από Κυβέρνηση και 6η ΥΠΕ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (ΕΝΙΖ) «Χωρίς ορθοπεδικούς ήταν η εφημερία του Νοσοκομείου Ζακύνθου για τρία 24ωρα εν μέσω μάλιστα κορύφωσης της τουριστικής περιόδου και με πάνω από 150.000 κόσμο στο νησί …». Η ανακοίνωση συνεχίζει «σήμερα και από την προηγούμενη Δευτέρα, με τους δύο ορθοπεδικούς να είναι ασθενείς και με αναρρωτική άδεια (ο ένας μάλιστα χρειάστηκε να νοσηλευτεί και ο δεύτερος ασθένησε μετά από πολυήμερη συνεχή εφημέρευση) παραμένει ακάλυπτη από ορθοπεδικό η καθημερινή και 24ωρη εφημερία στο νοσοκομείο…»

Για την Περιφερειακή Αρχή αυτό δεν ήταν άξιο λόγου, αφού στην ενημέρωση της κας Περιφερειάρχη πρωταγωνιστούσε ως σπουδαία και μοναδική διαπίστωση για την οποία έπρεπε να ενημερωθεί το Π.Σ « η λαμπερή τουριστική περίοδος της Ζακύνθου».

Παράλληλα, αναμάσησε την απάντηση του Διοικητή του Νοσοκομείου σύμφωνα με την οποία το πρόβλημα αντιμετωπίζεται, με το πέρασμα του βουλευτή από τους ασθενείς (Ιατρός ορθοπαιδικός ο οποίος δεν εργάζεται λόγω της ιδιότητάς του, αλλά κρατάει τη θέση στο Νοσοκομείο), την επίσκεψη ιδιωτών γιατρών με αμοιβή ή από ιατρούς του Νοσοκομείου άλλων ειδικοτήτων. (το Νοσοκομείο λειτουργεί με το 1/3 του προβλεπόμενου συνολικού αριθμού γιατρών και μόνο 2 από τους 4 ορθοπαιδικούς) !!! Η δε προσωρινή μετακίνηση ενός ιατρού από την Πάτρα και άργησε και δεν μπορεί να διαρκέσει, αφού σε όλα τα Νοσοκομεία αντιμετωπίζεται το ίδιο πρόβλημα της τραγικής υποστελέχωσης.

Η Περιφερειακή Αρχή παραμένει στρατευμένη στην πολιτική της συρρίκνωσης του Δημόσιου και Δωρεάν συστήματος Υγείας και θιασώτης της αύξησης της επιχειρηματικής δράσης στον Τομέα της Υγείας γι αυτό κάνει πως δεν καταλαβαίνει.

Στα χέρια του λαού και της οργανωμένης δράσης του είναι η υπεράσπιση του δικαιώματός του στην Ενιαία Δωρεάν Δημόσια Υγεία, υψηλών παροχών. Χρειάζεται συστράτευση με τους αγώνες του Ιατρικού και νοσηλευτικού Προσωπικού. Καμία αυταπάτη από υποσχέσεις και κοκορομαχίες. Στην απαράδεκτη κατάσταση που βιώνουμε στον τομέα της Υγείας στα νησιά μας, έχουν βάλει την υπογραφή τους όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν μέχρι σήμερα(ΝΔ,ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ,ΣΥΡΙΖΑ) με την στήριξη των εκλεκτών τους σε δήμους και Περιφέρειες. Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *