Πολιτιστικός Σύλλογος Γαρίτσας: Τα δώδεκα ψέματα του κ. Καλόγερου σε οκτώ λεπτά.

Σε χθεσινή τηλεοπτική εκπομπή τοπικού σταθμού ο κ. Καλόγερος, αναφερόμενος στο θέμα του Άλσους Γαρίτσας- Ανεμόμυλου σε διάρκεια οκτώ (8) λεπτών χρησιμοποίησε δώδεκα (12) ψέματα για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα! Πιο αναλυτικά:

ΨΕΜΑ 1: Ο κ. Καλόγερος αναφέρει ότι θα κοπούν περίπου 70 δέντρα.

Στην μελέτη αναφέρονται 101 δέντρα συνολικά. Στην πρόσθεση των παρτεριών της ίδια μελέτης ο συνολικός αριθμός ανέρχεται στα 140 δέντρα και στην ανάλυση του προϋπολογισμού είναι 185 (εκτός αν στον προϋπολογισμό έχουν συμβεί περίεργες καταστάσεις που χρήζουν εισαγγελικής παρέμβασης).

ΨΕΜΑ 2: Στις 26/08 και στο ρεπορτάζ της κ. Δώρας Ασπρέα για το Start Channel, δήλωσε ότι κανένας ευκάλυπτος δεν θα ξεριζωθεί.

Έχουμε την διαχειριστική μελέτη που αναφέρει ρητά τον αριθμό των ευκάλυπτων που θα ξεριζωθούν.

ΨΕΜΑ 3: Είπε ότι εμείς ως σύλλογος δηλώσαμε πως θα φύγουν όλοι οι ευκάλυπτοι.

Εμείς δηλώσαμε ότι θα φύγουν πολλοί ευκάλυπτοι, πτελέες, κυπαρίσσια, πλατάνια και υπόλοιπα δέντρα ζωτικά για την ζωή του Άλσους.

ΨΕΜΑ 4: Είπε ότι εμείς λέμε για «τσιμεντοποίηση όλου του Άλσους».

Εμείς αναφερόμαστε συνέχεια στην τσιμεντοποίηση 900 τ.μ. που θα γίνει η πίστα σκέιτμπορντ.

ΨΕΜΑ 5: Είπε ότι υποστηρίξαμε πως δεν θα γίνουν πεζοδρόμια.

Εμείς μιλήσαμε για την απαράδεκτη κατάσταση που υπάρχει με μεγάλες και επικίνδυνες τρύπες στα πεζοδρόμια δεξιά κι αριστερά του Άλσους και την έλλειψη φωτισμού κάτω από την οποία κυκλοφορούν οι συμπολίτες μας.

ΨΕΜΑ 6: Είπε ότι λέμε να μη κοπεί κανένα δέντρο.

Εμείς είπαμε και συνεχίζουμε να λέμε να μην ξεριζωθούν τα υγιή δέντρα, αλλά μόνο τα 4-5 που είναι επικίνδυνα και για τα οποία έχουν την ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος. Η επιστημονική ομάδα που έχει συγκροτήσει ο σύλλογός μας, με γεωπόνους, αρχιτέκτονες, μηχανικούς κ.λπ. μπορούν να τα υποδείξουν.

ΨΕΜΑ 7: Σε ότι αφορά την εφορεία αρχαιοτήτων Κέρκυρας και το ΚΑΣ ο ίδιος έχει δηλώσει σε τοπικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ότι η εφορεία αρχαιοτήτων Κέρκυρας έκανε ουδέτερη εισήγηση .

Η μελέτη ήδη υπάρχει και υλοποιείται, αφού έχει περάσει όλα τα εγκριτικά στάδια κατά την διάρκεια της καραντίνας.

ΨΕΜΑ 8: Λέει ότι γράψαμε πως θα γίνει τσιμεντοποίηση από την Κολώνα του Ντούγκλας έως τον Ανεμόμυλο και ότι αυτό υπογράφουν οι πολίτες .

Άλλο ένα τεράστιο ψέμα. Όπως προαναφέραμε και έχουμε υποστηρίξει δεκάδες φορές, εμείς είπαμε ότι θα γίνει τσιμεντοποίηση 900 τ.μ. που θα αφορά την πίστα σκέιτμπορντ και αυτό έχουν υπογράψει 2.500 πολίτες έως τώρα

 

ΨΕΜΑ 9: Είπε ότι η παράταξη της «ΛΑ.ΣΥ.» έφερε το θέμα στον Δημοτικό Συμβούλιο και ότι δεν ζήτησε η κ. Δήμαρχος ψηφοφορία.

(Ψέμα ακατανόητο, όπως και τα προηγούμενα, βέβαια). Η «ΛΑ.ΣΥ.» μαζί με τον συνδυασμό «Πρώτα η Κέρκυρα» ζήτησαν να συζητηθεί το θέμα του Άλσους και μετά από πολύωρη συζήτηση ζητήθηκε η ψηφοφορία στην οποία είχαμε τα γνωστά αποτελέσματα.

ΨΕΜΑ 10: Είπε ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι «να διερευνηθεί η πίστα σκέιτμπορντ».

Η απόφαση είναι να αιτηθεί η Δημοτική Αρχή την ακύρωση της πίστας και να αναστολή κάθε πρόοδος εκτέλεσης αυτού του υποέργου.

ΨΕΜΑ 11: Είπε ότι έγινε διαβούλευση.

Μάλλον ο κ. Αντιδήμαρχος βρίσκεται σε τρικυμία σκέψεων, αλλά εμείς δεν βρισκόμαστε σε λήθαργο όπως είπε . Για την διαβούλευση απαιτούνται πρακτικά και ανάρτηση στην Διαύγεια. Η Υπηρεσία που προΐσταται μας είπε εγγράφως ότι πρακτικά δεν υπάρχουν. Επίσης, η αρμόδια αρχιτέκτονας της Υπηρεσίας του, μας είπε ότι δεν έγινε καμία διαβούλευση, παρά μόνο μία παρουσίαση. Τα πρακτικά δεν έχουν αναρτηθεί στην Διαύγεια (καθότι ανύπαρκτα…)

ΨΕΜΑ 12: Είπε ότι ισχυριστήκαμε πως «θα μας βάλει μπουλντόζα από την Κολώνα του Ντούγκλας ως τον Ανεμόμυλο και θα το κάνει χωράφι».

Δωδέκατο ψέμα και δωδέκατη παραπλάνηση των συμπολιτών μας από τον κ. Αντιδήμαρχο. Ποτέ δεν έχουμε εκφράσει κάτι τέτοιο.

Είναι απορίας άξιο πώς μέσα σε 8 λεπτά κάποιος άνθρωπος μπορεί να πει 12 ολοφάνερα ψέματα και να προσπαθήσει να παραπλανήσει τους συμπολίτες μας. Η έρευνά μας έχει εκφραστεί δεκάδες φορές με αποδεικτικά στοιχεία, με αλήθειες και με αγώνα. Χωρίς ψέματα, χωρίς παραπλανήσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *