Εκδρομή-περιήγηση στο νησάκι Βίδο από την ΚΝΕ

Η Τομεακη Οργάνωση Κέρκυρας της ΚΝΕ, μπροστά και στο 48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, καλεί μικρούς και μεγάλους φίλους σε μια εκδρομή στο νησάκι Βίδο!

Την Κυριακή 28 Aυγούστου δίνουμε ραντεβού 10:30π.μ. στο παλιό λιμάνι, εκεί που αναχωρούν τα καραβάκια για το νησί, για να περιπλανηθούμε και να ξεναγηθούμε στο νησάκι με την πλούσια ιστορία, να μάθουμε για τις φυλακές ανηλίκων, να διδαχθούμε από το παράδειγμα των νέων ηρώων, να πάρουμε δύναμη από το σθένος τους.

Στο νησάκι Βίδο λειτούργησε, μέχρι και το 1976, μια από τις πιο σκληρές φυλακές ανηλίκων πολιτικών κρατουμένων της χώρας.

Εκατοντάδες ανήλικα παιδιά, που αγωνίζονταν ηρωικά ενάντια στον κατακτητή και τους ντόπιους συνεργάτες του καθώς και μικροί μαθητές, στη δική μας ηλικία, οι οποίοι, μπροστά στην “αναμόρφωση” που τους επέβαλλαν, άντεξαν, δεν λύγισαν και δεν δέχτηκαν να αποκηρύξουν τα ιδανικά και την πίστη τους στον αγώνα, πέρασαν από το νησί αυτό.

Τον ίδιο δρόμο διαλέγουμε σήμερα κι εμείς, οι νέοι κομμουνιστές μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι που αγανακτούμε με την αδικία του συστήματος και πάμε κόντρα σε αυτούς που, τότε με τα αναμορφωτήρια, τις φυλακίσεις, τις εξορίες, σήμερα με τα σύγχρονα μέσα, θέλουν να μας κάνουν να σωπάσουμε.

Διδασκόμαστε, εμπνεόμαστε και συνεχίζουμε πιο δυνατοί τον αγώνα μας!

Θέλουμε ταυτόχρονα, με αυτήν την εκδρομή, να στείλουμε ένα μήνυμα για την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας, για να παραμείνει το Βίδο ένα μέρος αναψυχής για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.

Σε αυτό το νησί ταιριάζει να ακούγονται παιδικές φωνές, άρα να λειτουργούν οι παιδικές κατασκηνώσεις, να μπορούν απρόσκοπτα οι Κερκυραίοι να πηγαίνουν για μπάνιο, να πραγματοποιούνται εκδηλώσεις, να μπορούν Έλληνες και ξένοι να επισκέπτονται τον χώρο αυτό και να μαθαίνουν την ιστορία του.

Θα μπορούσε και θα έπρεπε ο Δήμος της Κέρκυρας να εξασφαλίζει όλα τα παραπάνω, με μόνιμο προσωπικό, να παρέχει δωρεάν υπηρεσίες μεταφοράς, καθαριότητας, φύλαξης, πυροπροστασίας και όλες τις υπηρεσίες που θα εξασφάλιζαν τη λειτουργία των κατασκηνώσεων, που δεν λειτουργούν για 6η συνεχόμενη χρονιά!

Το ραντεβού μας είναι την Κυριακή 28/8 10:30π.μ. στο παλιό λιμάνι, ενώ μετά την ξενάγηση στο νησί θα ακολουθήσει μπάνιο και παιχνίδια για τους μικρούς μας φίλους. Σας περιμένουμε!

Για επιπλέον λεπτομέρειες και πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα: 6976597492 και 6979990896

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *