Νίκος Γκούσης: Αδιαφάνεια στη Λιμνοθάλασσα Κορισσιων (κι άλλαζητήματα χωρίς απαντήσεις…)

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του Αυγούστου με ερωτήσεις και ανακοινώσεις που καταθέσαμε στοπλαίσιοτου δημοτικού ελέγχου,θίξαμε αρκετά θέματα, τα οποία ο κάθε δημότης αξίζεινα γνωρίζει, προκειμένου να έχει μια πληρέστερη εικόνα της λειτουργίας του Δήμου.
Συνοπτικά τα αναφέρουμε:
• ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ (δυο σοβαρές περιπτώσεις)
1. ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΚΟΡΙΣΣΙΩΝ.
Η συγκεκριμένη δημοτική Επιχείρηση από την αρχή της τρέχουσας θητείας λειτουργεί και διοικείται αποκλειστικά και μόνο από τον Πρόεδρο του ΔΣ., χωρίς λογοδοσία στο δημοτικό συμβούλιο, χωρίς εγκεκριμένο Προϋπολογισμό και Ισολογισμό κανενός έτους, χωρίς να πραγματοποιούνται συνεδριάσεις του Δ.Σ. για σχεδόν δυόμιση χρόνια, ενώ επιπλέονο χρόνος, για τον οποίο είναι εκχωρημένη στο Δήμο,έχει λήξει προ πολλού!….Πλέον δεν είναι καν γνωστό, αν η Επιχείρηση υφίσταται ως νομικό πρόσωπο!
Για το όλο θέμα από καιρό και επίμονα είχαμε ζητήσει ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία όμως δεν έγινε ποτέ, παρόλες τις περί του αντιθέτουυποσχέσεις!!! Αναιτιολόγητα βέβαια…
Η στάση της δημοτικής Αρχής σαφώς καταδεικνύειπλήρη αδιαφάνεια,τόσο στη διοίκηση,όσο και στη λειτουργία της Επιχείρησης.
Φαίνεται δεν είναι τυχαίοι οι ψίθυροι που θέλουν κάποιους (επιτήδειους) ιδιώτες να την επιβουλεύονται….
2. ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΟΠΛΙΣΜΕΝΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ.
Για πολλοστή φορά (από τις αρχές του χρόνου) είχαμε ζητήσει από το Δήμαρχο να μας δώσει εξηγήσεις και στοιχεία για συγκεκριμένη εκποίηση που έγινε πριν περίπου 10 μήνες.
Επιμελώς δεν απάντησε ποτέ… αναβάλλονταςτις οφειλόμενες εξηγήσειςκάθε φοράγια την επόμενη συνεδρίαση, προκειμένου, όπως έλεγε, πρώτα να του δοθεί η άποψη της Υπηρεσίας… Καθαρός εμπαιγμός!
Και για τα δυο θέματα αδιαφάνειας ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΑΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ αποδίδοντάς της την ΠΛΗΡΗ ΕΥΘΥΝΗ.
Πλέον θα αναζητήσουμε άλλο τρόπο για το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ.

• ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΑΞΙΑΣ
1. ΠΑΡΑ-ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΙ «ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ» ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ.
Επιτέλους μετά 50 μέρες είδαμε «δια ζώσης» δημοτικό συμβούλιο! Ως τότε κι ενώ τα προβλήματα της καθημερινότητας έπνιγαντον τόπο, η πολιτική λειτουργίαδιεκπεραιώνονταν με «δια περιφοράς»συνεδριάσεις, δηλαδή στα μουλωχτά και χωρίς συζήτηση ..…
2. ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ. Πρόκειται για τη συγκρότηση και λειτουργία Διαπαραταξιακής Επιτροπής, η οποία θα παρακολουθούσε την εφαρμογή της κανονιστικής πράξης παράτασης λειτουργίας της μουσικής…
3. ΜΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΠΡΟΣΦΑΤΗΣ ΔΕΣΜΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ. Πρόκειται για τη διαβούλευση και εν συνεχεία την εισαγωγή στο δημοτικό συμβούλιο ενός πλήρους κανονισμού λειτουργίας του Κάβου. Το συντομότερο δυνατόν είχε ειπωθεί, αλλάδεν ξεκίνησε ακόμη!

• ΕΛΛΕΙΨΗ ΒΟΥΛΗΣΗΣ (κι όχι μόνο…)
1. Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ.
Η συγκεκριμένη εν κρυπτώ ενέργεια της διοίκησης της Α-βάθμιαςΕκπαίδευσης, με την οποία φέτος υποβιβάζεται και το Δημοτικό σχολείο του Περιβολίου, τέθηκε ως θέμα προς συζήτηση, όπουτο δημοτικό συμβούλιο ομόφωνααποφάσισε μια σειρά ενεργειών.
Ως πρώτη, όπως ο ίδιος ο Δήμαρχος υποσχέθηκε, αμέσως την επομένη μέρα (9.8.2022) θα επικοινωνούσε με την διευθύντρια της Α-βάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου αφενός να της μεταφέρει τη θέση του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και να την καλέσει σεδιαπαραταξιακή σύσκεψη με συμμετοχή εκπροσώπων γονέων κτλ.
Έως τώρα δεν έχουμε καμία ενημέρωση…
Όμως η έναρξη του νέου σχολικού έτους πλησιάζει….
2. ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ
Καταγγείλαμε το γεγονός ότι το ετήσιο ενοίκιο για τέσσερις επιχειρήσεις θαλάσσιων μέσων αναψυχής είναι χαριστικό!!, αφού δεν ξεπερνάει το ποσό των 800 ευρώσυνολικά.Αντίθετα,την ίδια χρονική περίοδο η πρακτική που ακολούθησε η Δημοτική Αρχή για τοδημοτικό αναψυκτήριο της Μπούκαςκατέληξε στοπροκλητικά υψηλό ετήσιο ενοίκιο (περίπου 45.000 ευρώ), με -εκ των πραγμάτων- συνέπεια τις αυξημένες τιμές για τους δημότες.
Η εμπλοκή της Κτηματικής Υπηρεσίας για την πρώτη περίπτωση αποτελεί άλλοθι πουδεν πείθει επί της ουσίας…
Η πολιτική βούληση (που δεν υπάρχει) είναι το ζητούμενο!
3. ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ
Για ακόμα μια φορά καταγγείλαμε την κυβερνητική πολιτική που οδηγείστη συνεχιζόμενη υπολειτουργία του ταχυδρομείου.
Ζητήσαμε από τη δημοτική Αρχή να επιδείξει βούληση και να σηκώσει το θέμα κάνοντας ουσιαστικές ενέργειες.
Όχι στα λόγια….Ούτε ως τυπική διαμαρτυρία.
26.8.2022
Δημοκρατική Συνεργασία για το Νότο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *