Το ΜεΡΑ25 καταγγέλλει τα καρτέλ στην ενέργεια

Ανακοινώσεις για την επιδότηση των τιμολογίων, δηλαδή της αισχροκέρδειας του καρτέλ των ολιγαρχών στην ενέργεια, έκανε ο αρμόδιος Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, υπολογίζοντας το συνολικό ύψος των επιδοτήσεων μόνο για τον Σεπτέμβρη στα 1,9 δις ευρώ, σχεδόν διπλάσιο δηλαδή από τους προηγούμενους μήνες.
Την ίδια στιγμή, η χρηματιστηριακή αξία της ΔΕΗ σήμερα, ανέρχεται περίπου σε 2,2 δις ευρώ. Θα μπορούσε δηλαδή η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη με όσα θα διαθέσει περίπου σε έναν μόλις μήνα, να επανεθνικοποιήσει τον ενεργειακό κολοσσό και να διαμορφώνει μέσα από αυτόν την ενεργειακή πολιτική αντί να συνεχίζει να επιδοτεί τους ολιγάρχες που αιχροκερδούν πάνω στην χειμαζόμενη από την ακρίβεια κοινωνία.
Δεν το κάνει φυσικά.
Ο κ. Σκρέκας ακόμα, μας ενημέρωσε πως οι καταναλωτές, δηλαδή οι πολίτες, θα χρηματοδοτήσουν μέσα από μία νέα επιβάρυνση του 1 λεπτού ανά κιλοβατώρα, το ταμείο που θα τους προστατεύει από τις πρακτικές της αισχροκέρδειας του ολιγαρχικού καρτέλ. Θα αυτοασφαλίζονται δηλαδή επί της ουσίας οι πολίτες απέναντι στους ολιγάρχες στους οποίους έχουν επιτρέψει οι μνημονιακές Κυβερνήσεις να κερδοσκοπούν!
Στον αντίποδα όλων αυτών των πολιτικών στις οποίες το μάρμαρο ως συνήθως πληρώνουν οι πολίτες τη στιγμή που οι εταιρείες ανακοινώνουν εκτίναξη των κερδών τους συγκριτικά με πέρυσι, το ΜέΡΑ25 προκρίνει την κατάργηση του Χρηματιστηρίου της Ενέργειας και την επανεθνικοποίηση της ΔΕΗ, ώστε να πάψει η ενέργεια να είναι πεδίο κερδοσκοπίας των διαφόρων επιτήδειων με τις πλάτες των μνημονιακών Κυβερνήσεων.
Κι ας μην αναρωτηθεί κανείς πού θα βρεθούν τα λεφτά; Δίνονται μόνο αυτό τον μήνα στους ολιγάρχες που νέμονται την αγορά ενέργειας!

Οργανώσεις Βάσης ΜέΡΑ25 Κέρκυρας

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *