Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Το μεγάλο κόστος στέγασης είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε σήμερα.

Συνδυαστικά με την αύξηση του κόστους ζωής, την ακρίβεια στο ρεύμα, τα είδη πρώτης ανάγκης και την στρατηγική της κυβέρνησης Μητσοτάκη να μην στηρίζει όσους/ες το έχουν ανάγκη, δημιουργεί ασφυκτικές συνθήκες ζωής για την πλατιά κοινωνική πλειοψηφία.

Ειδικά αυτή την περίοδο, μετά την ανακοίνωση των επιτυχόντων στα ΑΕΙ, ενώ οι φοιτητικές εστίες είναι λίγες και σε κακή κατάσταση, χιλιάδες νέοι και νέες φοιτήτριες με τις οικογένειες τους είναι σε αναζήτηση κατοικίας στα μεγάλα αστικά κέντρα και έρχονται αντιμέτωποι με την τεράστια στεγαστική κρίση.

Το πρόβλημα αυτό επηρεάζει, προφανώς, πολίτες όλων των ηλικιών, νέους/ες εργαζομένους/ες, και χαμηλόμισθους που ελλείψει προσιτής στέγης δυσκολεύονται να ανεξαρτητοποιηθούν και συνεχίζουν να μένουν στο ίδιο σπίτι με τους γονείς τους.

Η ανάδειξη αυτής της κατάστασης, ξεκινώντας από το ζητήμα της φοιτητικής στέγης και η κατάθεση προτάσεων για την επίλυση του στεγαστικού προβλήματος, για εμάς, είναι άμεση προτεραιότητα.

Αυτό που ζούμε δεν είναι φυσιολογικό. Είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Είναι καιρός να ξαναπούμε τα αυτονόητα.

Η στέγη δεν είναι εμπόρευμα.

Η στέγη είναι δικαίωμα!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *