Ο Αλέκος Αυλωνίτης στις “ΘΕΣΕΙΣ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ”

Σημεία συνέντευξης του Αλέξανδρου Αυλωνίτη Βουλευτή Κέρκυρας και Αναπληρωτή Τομεάρχη Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στην τηλεοπτική εκπομπή “Θέσεις/Αντιθέσεις” με το δημοσιογράφο κ. Σπ. Ρίκο.
“Οι παθογένειες του Τουρισμοϋ φαίνονται ξεκάθαρα”
📍 O Covid λειτούργησε ως επιταχυντής του τουρισμού. Υπάρχουν θετικές αντανακλάσεις αλλά και σωρεία προβλημάτων στον κλάδο που απαιτούν λύσεις.
📍 Τα έσοδα από τον τουρισμό δεν θα κριθούν μόνον από το μέγεθός τους αλλά και από τον τρόπο διάχυσης στη βάση του κόσμου του τουρισμού.
📍 50.000 με 60.000 τα κενά που καταγράφηκαν στην απασχόληση του κλάδου, ενώ καταγράφεται μεγάλο μέγεθος απασχόλησης μη καταρτισμένων εποχικά απασχολούμενων
📍 Οι βραχυχρόνιες μισθώσεις έχουν σημειώσει διπλασιασμό των κερδών τους, ωστόσο με σοβαρές συνέπειες για τη στέγαση δημοσίων υπαλλήλων, φοιτητών και νέων ζευγαριών.
📍 Απίθανοι μισθοί και μεροκάματα,, συνθήκες εργασιακής αυθαιρεσίας και έλλειψη αξιοπρεπούς στέγασης των εργαζομένων. Τεράστιο το ζήτημα της φέρουσας τουριστικής ικανότητας της χώρας στις υποδομές μας για το μέλλον.
📍 Για την επέκταση της τουριστικής περιόδου απαιτείται στρατηγικός σχεδιασμός με πολιτική άποψη, επιστημοσύνη, ενιαίος θεσμικός φορέας και όχι διάσπαρτοι και άπειροι δημοτικοί φορείς του τουρισμού, καθώς και μέριμνα για τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης στις ανάγκες των επισκεπτών.
📍 Ο κ. Κικίλιας έχει κάνει ελάχιστα για τον τουρισμό και δεν δικαιούται να καυχιέται για την πορεία του, τη φετινή τουριστική σεζόν.
📍 Σωρεία προβλημάτων από την περίοδο του κορονοϊού, με την επιστρεπτέα προκαταβολή και τις ασφαλιστικές εισφορές να έχουν πνίξει οικονομικά τους μικρούς του κλάδου. Αυτούς που παράγουν και πωλούν τουριστικές υπηρεσίες.
➡️ Υποκλοπές
📍 Οι Ευρωπαίοι έχουν εγκαλέσει την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη για το τι πραγματικά έχει συμβεί.
📍 Ό,τι χειρότερο για τον πυρήνα του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Δειλός ο Πρωθυπουργός που μετακυλίει τις ευθύνες του, άρα και ανίκανος για να προστατέψει το Σύνταγμα και τα δικαιώματα των Ελλήνων.
📍 Τα κυβερνητικά ΜΜΕ διαρρέουν πληροφορίες και για άλλες παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων. Το παράδειγμα της λογοκρισίας ομιλίας του πρώην Προέδου της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλου και οι πληροφορίες για αλλαγές βουλευτών της ΝΔ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφανεία είναι αντιθεσμικές πρακτικές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *