ΑΝΑΣΑ: Εισήγηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για ενίσχυση ιατρών του ΕΣΥ

Την μηνιαία οικονομική ενίσχυση όλων των ιατρών μονίμων θέσεων που πρόκειται να προσληφθούν στα νοσοκομεία των νησιών μας ζητά με κατεπείγουσα εισήγησή της προς το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων η ΑΝΑΣΑ.

Το κείμενο της εισήγησης:

ΕΙΣΗΓΗΣΗ

προς το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων

ΘΕΜΑ ΕΗΔ: Λήψη απόφασης για μηνιαία οικονομική ενίσχυση όλων των ιατρών μονίμων θέσεων που θα προσληφθούν στα νοσοκομεία των νησιών μας βάσει της πρόσκλησης που λήγει 2/9/2022.

Εισηγητής: Ο επικεφαλής της παράταξης «ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά» κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

22/08/2022

Σε λίγες ημέρες (2/9/2022) λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για προσλήψεις ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων σε μόνιμες θέσεις των νοσοκομείων των νησιών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Οκτώ θέσεις για Κέρκυρα, τρείς για Λευκάδα, εννέα για Κεφαλονιά.

Επειδή είναι γνωστές οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νεοπροσλαμβανόμενοι που εγκαθίστανται σε τουριστικά νησιά, λόγω αυξημένου κόστους διαβίωσης.
Επειδή έχει παρουσιαστεί στο παρελθόν σχετική απροθυμία στην κάλυψη θέσεων ιατρών στα νοσοκομεία μας.
Επειδή η κατάσταση έχει οδηγηθεί σε οριακό σημείο, και λόγω έλλειψης ιδιαίτερου ενδιαφέροντος από την πολιτική ηγεσία της υγείας και της 6ης ΥΠΕ, ως προς την αριθμητική επάρκεια του ιατρικού προσωπικού, με προφανείς τις αρνητικές συνέπειες για την ετοιμότητα και αξιοπιστία των μονάδων υγείας.
Επειδή υπάρχει το προηγούμενο του προγράμματος που ξεκίνησε η ΠΙΝ/ΑΝΑΣΑ με την οικονομική υποβοήθηση των επικουρικών και αγροτικών ιατρών, πρόγραμμα που στέφθηκε με διαχρονική επιτυχία.
Προτείνουμε:

Μηνιαία οικονομική υποστήριξη από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων των ιατρών που θα προσληφθούν στα πλαίσια των προκηρύξεων αυτών με το ποσόν των 500 ευρώ για κάλυψη δαπανών διαβίωσης (στέγη, φαγητό).
Δημοσιοποίηση της απόφασης ώστε να λάβουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι και αποστολή της στην 6η ΥΠΕ και στον υπουργό Υγείας.
Πρωτοβουλία συζήτησης με τις ενώσεις των νοσοκομειακών ιατρών σε κάθε περιφερειακή ενότητα, ώστε σταδιακά να εξαλειφθούν τυχόν μισθολογικές ανισότητες που ενδεχομένως θα προκύψουν από την εφαρμογή της απόφασης αυτής.
Θεόδωρος Γαλιατσάτος

επικεφαλής ΑΝΑΣΑ

τ. Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *