Αλέξανδρος Αυλωνίτης: “Οι αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος είναι το κύκνειο άσμα της κυβέρνησης”

Οι προμηθευτές ρεύματος συνεχίζουν απτόητοι, όσο και ο κ. Μητσοτάκης την καταστροφική του πολιτική στην ενέργεια και την ανάλγητη πολιτική για την κοινωνία.

Οι τιμές λιανικής πλέον περνούν σε εκτός, κάθε λογικής, επίπεδα. Η δήθεν καταργημένη ρήτρα αναπροσαρμογής επί της ουσίας ενσωματώνεται στους ακόμα πιο φουσκωμένους λογαριασμούς.

Ο λαός και η επιχειρηματικότητα υποφέρει από την έλλειψη υπεύθυνης στρατηγικής πολιτικής στην ενέργεια αλλά και το πάθος του νεο-μητσοτακισμού να βγάζει στο σφυρί καθετί δημόσιο. Την ίδια ώρα, τα 2,2 δις των υπερκερδών των παραγωγών παραμένουν ουσιαστικά ανέγγιχτα. Γιατί;

Η ΔΕΗ έχει καταντήσει άνδρο των χρυσοπληρωμένων γαλάζιων παιδιών που αγνοούν τη φύση και το δημόσιο (;;) χαρακτήρα της εταιρείας που εργάζονται αλλά και τα λαϊκά συμφέροντα που οφείλουν να εξυπηρετήσουν.

Όταν σε ένα μήνα αυξάνει την τιμή λιανικής κατά 62% (από 486 €/MWh τον Αύγουστο, στα 788 €/MWh τον Σεπτέμβριο), δεν υπάρχει άλλη απλή εξήγηση.

Η ρευστότητα της ιδιωτικής αγοράς ενέργειας συνιστά μια ζούγκλα στην οποία καλείται η ελληνική κοινωνία να επιβιώσει και να αναπτυχθεί. Στο πλαίσιο των ψευδό-επιδοτήσεων (πρόκειται για πραγματική φαυλότητα), αυτές ανατροφοδοτούνται από τις απαράδεκτες χρεώσεις των ίδιων των καταναλωτών. Πρόκειται για ξεκάθαρη κοροϊδία με την οποία κάποιοι γελούν και θησαυρίζουν, ενώ η πλειοψηφία καταστρέφεται.

Η λύση για το λαό εν όψει του δύσκολου χειμώνα είναι μία. Ο δημόσιος έλεγχος ως εγγυητής του αγαθού της ενέργειας.

Η ασυδοσία και η αισχροκέρδεια έχει γίνει συνώνυμο της ΝΔ. Η εξυπηρέτηση συμφερόντων και η διαπλοκή ζει και βασιλεύει μέσα στα υπουργικά γραφεία.

Οι τραγικές συνέπειες όμως του έργου της, δεν μπορούν να συνεχιστούν για την κοινωνία και την οικονομία.

Ως εδώ! Να φύγουν με εκλογές!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *