Σφοδρό “κατηγορώ” απο την Πρόεδρο των εργαζομένων στο Νοσοκομείο για την επίσκεψη Γ.Γ. Υπουργείου Υγείας και του Βουλευτή Σ. Γκίκα στο Νοσοκομείο

Στην προσωπική της σελίδα στο facebook η Πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων ασκεί κριτική γιατί επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο ο Κυβερνητικό Βουλευτής Στέφανος Γκίκας και ο Διοιλητής της 6ης ΥΠΕ ο κύριος Καρβέλης μαζί με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Υγείας χχωρίς όμως να συναντηθούν με τα τρία σωματεία των εργαζομένων. Ακολουθεί η ανάρτηση:
“Την άφιξη – επίσκεψη του Διοικητή της 6η ΥΠΕ στο Νοσοκομείο μας μαζί με τον βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος κ. Γκίκα ανάρτησε στο προσωπικό του προφίλ στο facebook ο κύριος Διοικητής της ΥΠΕ. Προφανώς δεν υπήρχε κανένας λόγος να συναντηθούν με τα τρία σωματεία του μοναδικού μας Νοσοκομείου.
Για Τα ΑΛΥΤΑ προβλήματα των δομών της υγείας των νησιών μας φυσικά και δεν είχαν τη διάθεση να ενημερωθούν από τα συνδικαλιστικά όργανα . Η στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου μας βάση του οργανογραμματος είναι 45 τις εκατό. Τι και αν σε κλινικές όπως ο ορθοπεδική , παιδιατρική οι βάρδιες καλύπτονται από 1 νοσηλεύτρια ΔΕ . Τι και αν στη χειρουργική κλινική η νυχτερινή βάρδια καλύπτεται με 1 νοσηλεύτρια κυρίως ΔΕ . Τι και αν Σαν/κα , αργίες απογεύματα όλο το νοσοκομείο έχει μόνο μια βοηθό θαλάμου , όσο για τη νύχτα φυσικά καμία . Τι και αν οι ελάχιστοι τραπεζοκόμοι κατά τη διάρκεια της βάρδιας τους λυποθυμουν ή από άλλα αίτια πέφτουν κάτω. Τι και αν κάνουν διπλό βάρδια για να ταΐσουν τους ασθενείς ή κλητήρας κάνει διπλό βάρδια επειδή πριν κάλυπτε θέση τραπεζοκόμοι . Τι και αν έχουν διοριστεί σε συγκεκριμένη θέση και έχουν τοποθετηθεί σε άλλες διαφορετικού κλάδου φυσικά όχι μόνοι τους αλλά με αποφάσεις. Τι και αν λείπουν βασικά χρηστικά υλικά όπως συσκευές ορού , σύριγγες συγκεκριμένων διαμέτρων κλπ δε βαριέσαι μπορούμε να χρησιμοποιούμε δυο σύριγγες για το Χ σκεύασμα ή αν δεν έχουμε απλή συσκευή ορού μπορούμε βρε παιδιά να χρησιμοποιήσουμε συσκευές αίματος … λύσεις υπάρχουν. Τι και αν υπάρχουν μόνο 4(3 μόνιμοι +1 με μπλοκακι ) Παθολόγοι ,1 Νευρολόγος , 4 (3 μονιμοι+1 Επικουρικός) κλπ . Τι και αν η Τεχνική Υπηρεσία έχει ελάχιστους εργαζόμενους 1 σε κάθε βάρδια απογευματινή , νυχτερινή , αργίες και Σάββατο/κα . Τι και αν οι μειωμένοι προϋπολογισμοί δεν καλύπτουν τις ανάγκες των κλινικών ,των τμημάτων ,δεν γίνονται οι απαραίτητες συντηρήσεις σε όλο τον εξοπλισμό .
Τι και αν καθημερινά 4με 5 περιστατικά διακομιζονται καθημερινά στα Γιάννενα για απλές για εξειδικευμένες εξετάσεις.
Τι και αν οι 4 και πρόσφατα ο 5 καρδιολόγος μετά από εφημερία διακομίζουν τα καρδιολογικά περιστατικά απευθείας στα Ιωάννινα με 34 και πλέον συνεχούς εργασίας με αποτέλεσμα ένας εξ αυτών να λυποθυμά και να βρίσκεται στα Επείγοντα για πρώτες βοήθειες. !!!!!! Τι καιαν η διοίκηση συμπεριφέρεται ως “ανώτατος άρχων” στους εργαζόμενους ,τους απαξιώνει ,τους κοσμεί με διάφορα επίθετα, ” σε όποιον αρέσει σε όποιον δεν …να φύγει “…
Τι και αν σε 1 μήνα περίπου οι εργαζόμενοι της καθαριότητας πάλι θα είναι ξεκρέμαστοι με την απειλή της ιδιωτικοποίησης !!!!
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να συναντηθούν με τα συνδικαλιστικά όργανα.
Αλήθεια τα ΚΥ τι γίνεται . Εγκαταλελειμμένο κτιριακά , υποστελεχωμένα με ανύπαρκτος προϋπολογισμούς . Στο πρώην ΙΚΑ αλήθεια τι γίνεται με τον γυναικολογικό υπερηχογράφημα . Γιατί δεν προχωρά η ολοκλήρωση της αγοράς του και για πιο λόγο ακυρώθηκαν οι διαδικασίες και θα τις ξανακάνουν ……..
Πολλά ανακοινώσιμα. “” θα ,θα θα ”
Πολλές φωτογραφίες για να δείχνουν τις συναντήσεις και συζητήσεις και ότι όλα πάνε καλά στην πρωτοβάθμια και στη δευτεροβάθμια υγεία του νησιού μας !!!
Και όλοι εμείς που κατοικούμε σε αυτά τα νησιά αλήθεια τι κάνουμε .
Η επανάσταση φίλοι μου δεν γίνεται στο πληκτρολόγιο του προφίλ μας .
Ως εργαζόμενοι μόνοι μας δεν αρκεί να παλεύουμε μόνοι μας . Θέλουμε και όλη την κοινωνία δίπλα μας !!!!
Θέλουμε συμπαραστάτες όλους τους πολίτες γιατί όλοι είστε χρήστες του μοναδικού μας Νοσοκομείου, των κέντρων υγείας ,και φυσικά όταν χρειάζεται να έχετε την ανάγκη των δομών της υγείας δεν αρκεί να ψάχνετε για τον γιατρό, τη νοσηλεύτρια, την καθαρίστρια, την τραπεζοκόμα ,τη βοηθό θαλάμου κλπ
Παλεύουμε όλοι μαζί για το αυτονόητο αγαθό της υγείας και σας ΘΈΛΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ !!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *