Παγκερκυραική απεργία με πορεία στο αεροδρόμιο “ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ”

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η 24ωρη απεργία που προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, για την Πέμπτη 18 Αυγούστου, με αιτήματα:

  • Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς για εισόδημα αξιοπρέπειας και αντιμετώπιση της ακρίβειας
  • Εφαρμογή όλων των όρων των συλλογικών συμβάσεων (ωράρια, διαλείμματα, πρόγραμμα ρεπό) και όλων των άλλων διατάξεων, διόρθωση μισθοδοσιών και ασφαλιστικής κάλυψης, στις περιπτώσεις που παραβιάζεται.
  • Καθιέρωση ανθρωπίνων συνθηκών εργασίας με περιορισμό του όγκου δουλειάς που καλούνται να διεκπεραιώσουν οι εργαζόμενοι.
  • Προσλήψεις προσωπικού για την κάλυψη των κενών θέσεων εργασίας.
  • Λήψη μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους εργασίας

 

Η μαζική συμμετοχή στην απεργία εξανάγκασε αρκετές μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες σε υποτυπώδη λειτουργία, ενώ σοβαρές δυσκολίες αντιμετώπισαν και οι επιχειρήσεις στις οποίες απέργησε μικρότερος αριθμός εργαζομένων, αφού όλες οι επιχειρήσεις λειτουργούν, έτσι κι αλλιώς, με σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό.

Μεγάλη ήταν, επίσης, η απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Στάδιο και η πορεία που κατέληξε στο Αεροδρόμιο. Στην απεργιακή συγκέντρωση, εκτός από την κεντρική ομιλία, απεύθυναν χαιρετισμό οι πρόεδροι του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, του Σωματείου Εργαζομένων στο Καζίνο, του Σωματείου Εργαζομένων στο Αχίλλειο.

Η απεργία αυτή αποτελεί σοβαρό βήμα ανάτασης του αγωνιστικού φρονήματος της εργατική τάξης και συμβάλει στην περαιτέρω ενδυνάμωση του εργατικού κινήματος στην Κέρκυρα. Από τη χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση αλλά και τις κινητοποιήσεις των προηγούμενων μηνών επιβεβαιώνεται η αποφασιστικότητα των εργαζομένων στην τουριστική οικονομία της Κέρκυρας για κλιμάκωση των αγώνων μέχρι την δικαίωση των άμεσων αιτημάτων τους.

Η Διοίκηση του ΕΚΚ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *