Ο Γιάννης Ρίγγας για την ακύρωση της συναυλίας του Οικονομόπουλου

Ο γνωστός δικηγόρος Γιάννης Ρίγγας που εκπροσώπησε τον κύριο Οικονομόπουλο σε αυτή την υπόθεση, με ανάρτηση του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, αναφέρεται στους λόγους που οδήγησαν στην ακύρωση και αναδεικνύει όλες τις πλευρές της πολύκροτης υπόθεσης. Ακολουθεί η ανάρτηση:
Στη Κερκυρα ειμαστε γνωστοι για το γεγονος οτι «διυλίζουμε τον κωνωπα και καταπινομεν την καμηλο». Και αυτο συμβαινει σε ολες τις εκφανσεις της δημοσιας ζωης μας.
Η Αρχαιολογια στη Κέρκυρα, οπως επανειλλημένως δημόσια εχω πει, εμφορειται απο μια νοοτροπια ασκησης των καθηκοντων της που την καθιστα εναν απο τους κυρίους παραγοντες στασιμοτητας του τοπου μας.
Δυστυχως, ενω αυτη η διαπιστωση ειναι κοινη, κανεις μεχρι σημερα δεν εχει κατορθωσει να την πείσει για την αναγκη να αναστοχαστει τον τροπο που προσεγγιζει καποια θεματα, ωστε, να αποτρεπει μεν την ασυδοσια, αλλα να μην αποτρεπει και οποιαδηποτε αναπτυξιακη προοπτικη.
Το προβλημα δεν ειναι η ανακληση της αδειας για την συναυλια του Οικονομοπουλου. Αυτο αν θελετε ειναι το λιγοτερο.
Υπαρχουν πολλες πιο σημαντικοι παράμετροι στο θεμα αυτο :
Ποιο ακριβως ειναι το κριτηριο της ποιοτητας του καλλιτεχνη, ωστε να απαγορευει ή να επιτρεπει μια συναυλια;
Με ποιο ακριβως δικαιωμα αναγορευεται σε κριτη της καλλιτεχνικης αξιας καποιου καλλιτεχνη, ωστε να εξαρτα απο την κριση της αυτη την ασκηση ενος δικαιωματος;
Ποσο υποβαθμιζει την αξια και τον ρολο των φιλαρμονικων μας οταν, ο Χατζηγιαννης μονος του απαδει προς την ιστορικοτητα του Παλαιου Φρουριου, ενω ο Χατζηγιαννης με την παρουσια της Φιλαρμονικης Καποδιστριας, ως φτωχου συγγενους, συναδει προς την ιστορικοτητα του χωρου;
Ή ο Μητσιας μονος του δεν μπορει, ενω με την φιλικη συμμετοχη της Μαντζαρος μπορει;
Γιατι ο Οικονομοπουλος δεν μπορει ουτε με την συνοδεια της Φιλαρμονικης Σκριπερου;
Γιατι μπορουν μονοι τους ο Ρουβας, ο Χαρουλης, ο Μαλαμας, ο Βοσκοπουλος, ο Χατζης, η Μαρινελα;
Ποιος δινει λοιπον το δικαιωμα σε οποιαδηποτε αρχη να μειωνει σε δημοσιο εγγραφο την καλλιτεχνικη αξια καποιου καλλιτεχνη;
Προσωπικα δεν εχω ακουσει ουτε ενα τραγουδι του Οικονομοπουλου αφου εχω διαφορετικα ακουσματα. Σεβομαι ομως οσους ψυχαγωγουνται με τα τραγουδια του.
Το προβλημα ομως εδω δεν ειναι αυτο.
Ειναι η αυθαιρετη και παρανομη αποφαση να ανακληθει η αδεια για την διεξαγωγη μιας συναυλιας επειδη κατα τη γνωμη της δημοσιας αρχης δεν συναδει ο καλλιτεχνης με την ιστορικοτητα του χωρου της συναυλιας.
Και αυτη η ολως παρανομη τακτικη πρεπει να θιγει και να προσβαλλει ολους μας, ανεξαρτητως αν μας αρεσουν ή οχι τα τραγουδια του συγκεκριμενου.
Τα υπολοιπα θα κριθουν απο τη Δικαιοσυνη.
Υ.Γ. Με email της που μας εστειλε η Αρχαιολογια πριν λιγα λεπτα, το οποίο υπογραφεται απο την Προισταμενη της , μας ενημερώνει οτι θα επιτρεψει την συναυλια υπο προυποθεσεις , οι οποιες ομως εχουν ηδη απο χθες εκπληρωθει και παρα ταυτα , χθες δεν απεδεχθη. Δυστυχως ομως, μηχανηματα και συνεργεια εχουν ηδη αναχωρησει για την Αθηνα και ο Οικονομοπουλος δεν επιθυμει , σεβομενος το κερκυραίικο κοινο, να προσφερει υπηρεσιες κατωτερες των προσδοκιών του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *