Αλέξανδρος Αυλωνίτης: Συμπαρίσταμαι στον αγώνα των εργαζομένων στον τουρισμό και στον επισιτισμό

Συμπαρίσταμαι στους εργαζόμενους στον τουρισμό, που πραγματοποιούν σήμερα κινητοποιήσεις, διεκδικώντας την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων και αξιοπρέπεια στην εργασία τους. Είχαμε προειδοποιήσει ότι ο νόμος – «έκτρωμα» Χατζηδάκη θα δημιουργούσε τεράστια προβλήματα στους εργαζόμενους, με πολυποίκιλες επιπτώσεις, τις οποίες είδαμε να ξεδιπλώνονται σε όλες τις εκφάνσεις της παραγωγικής ζωής του τόπου.

Υπενθυμίζω ότι, όπως ως κόμμα καταγγείλαμε από το 2021, πυρήνας του εν λόγω νόμου είναι η φτηνή εργασία στη χώρα μας, τα απλήρωτα 10ωρα και οι υπερωρίες και οι ατομικές συμβάσεις, και εξ’ αυτού του λόγου ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. έχει δεσμευτεί για την κατάργηση , όχι μόνο από την κοινωνία, αλλά και θεσμικά του νόμου Χατζηδάκη.

► Ενώνω τη φωνή μου μαζί τους για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας,

► Ζητώ να μπει τέλος στο άναρχο τοπίο που δημιούργησε η κυβέρνηση των «αρίστων» για τους ανθρώπους του μόχθου.

► Απαιτούμε την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων εργασίας και πιστή εφαρμογή των όρων των συμβάσεων.

Ο τουρισμός ενός τόπου δεν είναι μόνο η κερδοφορία των επιχειρήσεων, είναι και οι άνθρωποί του, αυτοί που μοχθούν, που παρέχουν υπηρεσίες, που εντέλει καθιστούν τον ελληνικό τουρισμό πρωταθλητή. Κι όταν αυτοί οι άνθρωποι κατεβαίνουν στους δρόμους, διαμαρτυρόμενοι και στα όρια των αντοχών τους, κάτι δεν πάει καθόλου καλά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *