ΕΚΑΒ Κέρκυρας: Με 2 ασθενοφόρα στη βάρδια δεν καλύπτονται οι ανάγκες. «Βροχή» τα παράπονα.

Συνεχίζει να προβληματίζει η λειτουργία του ΕΚΑΒ στη Κέρκυρα που παρά της υπεράνθρωπες και ηρωικές σε πολλές περιπτώσεις προσπάθειες των εργαζομένων δυστυχώς αποδεικνύονται  ατελέσφορες έναντι του όγκου των αναγκών.

Για μια ακόμα φορά χθες το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφθασε με καθυστέρηση σε τροχαίο στον Άγιο Γόρδιο πάνω από 1,30 ώρα, αφού χθες στη βάρδια ήταν μόνο 2 ασθενοφόρα. Συνήθως είναι τρία, αλλά υπάρχουν ημέρες όπου το ένα ασθενοφόρο της βάρδιας κάνει διακομιδή σε νοσοκομείο εκτός του νησιού.

Και στην περίπτωση του ΕΚΑΒ η αχίλλειος πτέρνα είναι η υποστελέχωση του, αφού οι υποσχέσεις για πρόσληψη 15 ατόμων έχει μείνει κενό γράμμα. Κάτω υπό αυτές τις συνθήκες όχι μόνο δεν μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες, πολύ περισσότερο τους θερινούς μήνες που αυξάνονται τα περιστατικά που χρήζουν μεταφορά ασθενών και τραυματιών στο νοσοκομείο, αλλά ούτε και η δέσμευση για να ανοίξει και να λειτουργήσει ο τομέας του Βορρά. Την ίδια ώρα βέβαια που ο τομέας του Νότου λειτουργεί και αυτός με σημαντικά προβλήματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *