Υποστήριξη στην πρωτοβουλία της Κερκυραϊκής Ένωσης Θεσσαλονίκης “Ο ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ” για την τοποθέτηση της προτομής του Ιωάννη Καποδίστρια στην πλατεία Αριστοτέλους στην Θεσσαλονίκη

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου συναντήθηκε στην Κέρκυρα με τον Πρόεδρο της Κερκυραϊκής Ένωσης Θεσσαλονίκης “Ο ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ” κ. Λευτέρη Καββαδία και συζήτησαν για την πρωτοβουλία των μελών της Ένωσης να τιμηθεί ο πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδας, ο κερκυραίος και κορυφαίος διπλωμάτης Ιωάννης Καποδίστριας στην Θεσσαλονίκη.

Η πρωτοβουλία της Ένωσης συνίσταται στην συνεργασία με τον Δήμο της Θεσσαλονίκης για την προσφορά της προτομής του Ιωάννη Καποδίστρια και την τοποθέτησή της με την κατάλληλη υποδομή από τον Δήμο Θεσσαλονίκης στο “Πάρκο Κέρκυρας”, στην πλατεία Αριστοτέλους, στην συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Εγνατίας.

Η Περιφερειάρχης εξήρε την πρωτοβουλία και την προσπάθεια της Κερκυραϊκής Ένωσης στην Θεσσαλονίκη, συνεχάρη τον Πρόεδρο για τον πατριωτισμό με τον οποίο ενεργούν τόσο τοπικά για την Κέρκυρα, όσο και εθνικά τιμώντας τον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδος και αφοσιωμένο πατριώτη στην υπόθεση της ανεξαρτησίας της Ελλάδος που άφησε το στίγμα του στην εξέλιξη της Ευρώπης.

Υποσχέθηκε κάθε δυνατή υποστήριξη εκ μέρους της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *