Νίκος Γκούσης: “Βουνό” τα προβλήματα στη Νότια Κέρκυρα

Ο επικεφαλής της ΔΗΜO.ΣΥ.Ν Νίκος Γκούσης σε ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει τα εξής:
Μετά από τρία χρόνια δημοτικής θητείας η καθημερινότητα των πολιτών στο Δήμο Ν. Κέρκυρας αναμφισβήτητα έχει βρεθεί στο χειρότερο σημείο από ποτέ.
ΥΔΡΕΥΣΗ – ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ.
Ήδη από τις αρχές του καλοκαιριού σε πολλές περιοχές του Δήμου έχει γίνει κανόνας η λειψυδρία, ταλαιπωρώντας αφάνταστα τόσο τους μόνιμους κάτοικους όσο και τους επισκέπτες.
Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 8 Αυγούστου η Δημοτική Αρχή υποχρεώθηκε να συμπεριλάβει σχετικό θέμα για ενημέρωση. Εκεί προσπάθησε –χωρίς επιτυχία- να αποποιηθεί τις δικές της ευθύνες αποδίδοντας την προβληματική κατάσταση στην παλαιότητα του δικτύου και στην κακοδαιμονία του τόπου τονίζοντας ως επιπλέον δικαιολογία και την κακή συνεργασία που έχει με τη διοίκηση της Διαδημοτικής Επιχείρησης (ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α.Κ.).
Στο τέλος όμως –κι εκεί δυστυχώς είναι η ουσία!!- δήλωσε αδυναμία να επιλύσει για φέτος τουλάχιστον τη λειψυδρία!
Συμπληρωματικά απογοητευτικό σημάδι ανικανότητας και ασυνεννοησίας αποτελεί το γεγονός ότι για πάνω ένα χρόνο δεν αποκαθίσταται μία σοβαρή βλάβη στο δίκτυο αποχέτευσης με συνέπεια την αφόρητη δυσοσμία σε μια μεγάλη περιοχή και βέβαια τη μόλυνση του περιβάλλοντος.
ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ.
Πάνε σχεδόν δυο μήνες προβληματικής διαχείρισης. Φτάσαμε στο Δεκαπενταύγουστο κι όλοι είδαμε απίστευτους όγκους σκουπιδιών σε όλη την έκταση του Δήμου να δημιουργούν άθλια εικόνα, έντονη δυσοσμία, αλλά και κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.
Εξηγήσεις στο δημοτικό συμβούλιο δε δόθηκαν, αφού παρόλο που υπήρχε σχετικό θέμα στην ημερήσια διάταξη, την τελευταία στιγμή η Δημοτική Αρχή «βρήκε» τρόπο να το αναβάλει και να αποφύγει τη συζήτηση και τις ευθύνες της…
Τα πράγματα όμως μιλάνε από μόνα τους….
Ανακύκλωση σχεδόν δεν υπάρχει, παρόλο που δαπανήθηκε δημοτικό χρήμα για κατασκευή πράσινων γωνιών. Ποτέ δεν λειτούργησαν!
Γενικότερος σχεδιασμός για τη διαχείριση (κατασκευή ΣΜΑ, ογκώδη, επαναχρησιμοποίηση κοκ.) επίσης δεν υπάρχει, με συνέπεια την αύξηση του όγκου απορριμμάτων αντί για την επιθυμητή μείωση.
Είναι πασιφανές πλέον ότι η διαχείριση είναι κακοσχεδιασμένη, αναποτελεσματική και με τεράστιο κόστος!
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ.
Σε όλο το δίκτυο οι καμένες λάμπες είναι πλέον πολυάριθμες και οι άλλες βλάβες αρκετές.
Ο λόγος μπορεί να ακουστεί απίστευτος κι όμως είναι αληθινός! Ο εργολάβος που έχει τη σχετική σύμβαση από καιρό δεν την εκτελεί εργασίες, επειδή δεν πληρώνεται με συνέπεια να έχει σταματήσει η οργανωμένη αποκατάσταση του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού!!
Οι όποιες προσπάθειες για τη συντήρηση του δημοτικού φωτισμού γίνονται πλέον μεμονωμένα και απρογραμμάτιστα από ιδιώτες, αλλά και με ρίσκο, αφού δεν τηρείται το γράμμα του νόμου…, οπότε αλίμονο αν τυχόν συμβεί κάποιο ατύχημα…
Γενικά η κατάσταση είναι ιδιαίτερα προβληματική και επομένως η δυσαρέσκεια των δημοτών είναι απόλυτα δικαιολογημένη.
Και για αυτό το θέμα έγινε σχετική ερώτηση στο δημοτικό συμβούλιο προς στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Κουρτέση. Η απάντηση του με τις συνήθεις αοριστίες και ασάφειες ήταν κενή νοήματος. Στην ουσία δεν υπήρξε ενημέρωση…
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ (ΛΑΚΚΟΥΒΕΣ – ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΙ)
Μετά από τρία χρόνια δημοτικής θητείας το οδικό δίκτυο (δημοτικό και αγροτικό) είναι σε χειρότερη κατάσταση απ’ ότι παραλήφθηκε. Οι λακκούβες είναι περισσότερες και πιο εμφανείς, πολλοί δημοτικοί δρόμοι είναι ακαθάριστοι, ενώ οι αγροτικοί σχεδόν κλεισμένοι.
Αυτή η κατάσταση δεν είναι καθόλου τυχαία. Είναι συνέπεια της κακής επιλογής της Δημοτικής Αρχής, η οποία αντί να ακολουθήσει ένα ετήσιο πρόγραμμα συντήρησης του οδικού δικτύου, προτιμά να ξοδεύει ένα μεγάλο μέρος της τακτικής χρηματοδότησης για έργα βιτρίνας, πχ. για άστοχες «αναπλάσεις» οικισμών που συνήθως δεν ολοκληρώνονται!
Κάποιες λίγες παρεμβάσεις (επουλώσεις λακκουβών και καθαρισμοί) γίνονται ανοργάνωτα και ερασιτεχνικά και σαφώς δεν λύνουν το συνολικό πρόβλημα. Μάλιστα εδώ αξίζει να σημειωθεί και να στηλιτευτεί η ψηφοθηρική πρακτική της κλειστής ευνοούμενης ομάδας του Δήμαρχου.
Περιμέναμε υπομονετικά σχεδόν δύο μήνες από την προηγούμενη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο. Περιμέναμε, προκειμένου να δοθούν εξηγήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα προβλήματα της καθημερινότητας.
Δυστυχώς απογοητευτήκαμε….

16.8.2022
Δημοκρατική Συνεργασία για το Νότο

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *