Αλέξανδρος Αυλωνίτης: Μπροστά στην ανθρώπινη τραγωδία δεν δικαιολογείται κανένα κράτος να σηκώνει τα χέρια

Η αγριότητα της εικόνας ενός νεκρού κοριτσιού, προσφυγόπουλου, από τσίμπημα σκορπιού σε νησίδα του Έβρου έχει παγώσει την κοινή γνώμη αλλά αφήνει ασυγκίνητη την ελληνική και την τουρκική κυβέρνηση.

Με ένα ακόμα μικρό παιδί να κινδυνεύει και με δεκάδες πρόσφυγες εγκλωβισμένους είναι απάνθρωπο να αναζητείται μέχρι τώρα ποιος έχει τη θεσμική υποχρέωση να παρέμβει σωτήρια.

Όταν το αίσθημα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς κατακλύζει τους λαούς, οι κυβερνήσεις δεν έχουν να πράξουν τίποτα άλλο, από αυτό που υπαγορεύει η ανθρώπινη λογική.

Να δοθεί τέλος στο άθλιο αυτό γεγονός, σε αυτή την ανθρώπινη τραγωδία που εκτυλίσσεται μέρες τώρα στον Έβρο. Αύριο γιορτάζει η χώρα μας, μία από τις σημαντικότερες εορτές της Χριστιανοσύνης. Η αγάπη και η αδελφοσύνη της θρησκείας μας δεν γνωρίζει ούτε από σύνορα, ούτε από ανθρώπους μιλούν άλλη γλώσσα ή πιστεύουν σε άλλο θεό.

Ο Πρωθυπουργός παραβλέποντας ωμά το ανθρώπινο δράμα, αναζητά τις “νόμιμες” υποχρεώσεις της χώρας μας. Ο νομικός αυτός, κατά τα άλλα πολιτισμός, συνιστά ένα ειδικό καθεστώς βαρβαρότητας που δεν αρμόζει σε κανέναν άνθρωπο.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *