Η αλήθεια λείπει από κάθε δήλωση τής κυβέρνησης.Του Γιάννη Μαγκριώτη

Η αλήθεια λείπει, από κάθε βασική, δήλωση της κυβέρνησης.

Ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας, του φιλελεύθερου κόμματος, δηλαδή το κόμμα που μοιάζει με την σημερινή ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, δήλωσε:

1. Παρ’ οτι η οικονομία τρέχει με χαμηλότερη ανάπτυξη από τον στόχο του προϋπολογισμού, τα έσοδα του ΦΠΑ, για το πρώτο εξάμηνο, είναι υψηλότερα κατά 20 δις ευρώ, από τον στόχο του προϋπολογισμού. Αυτό οφείλεται στην ακρίβεια και τον πληθωρισμό, που υπερφολογεί τους καταναλωτές, με τον ΦΠΑ, που προστίθεται στις ακριβές τιμές.

2. Επίσης 40 εκ. Γερμανοί φορολογούμενοι, κυρίως των μεσαίων εισοδημάτων, ενώ βλέπουν, λόγω πληθωρισμού, ονομαστική αύξηση των εισοδημάτων τους, στην πράξη έχουν μείωση, λόγω ακρίβειας, της αγοραστικής τους δύναμης, δηλαδή, στα πραγματικά τους εισοδήματα.

3. Λόγω ονομαστικής αύξησης των εισοδημάτων, οι περισσότεροι, από αυτούς τους πολίτες, ανεβαίνουν φορολογική κλίμακα και συνεπώς πληρώνουν υψηλότερη φορολογία εισοδήματος.

Γιαυτό κατέληξε: πρέπει τα υπερέσοδα αυτά να επιστρέψουν σε αυτούς που τα πληρώνουν.
Έτσι θα αρθεί και η αδικία και θα ενισχυθεί η ζήτηση, δηλαδή η οικονομία.

Σε εμάς οι τρεις αυτές υπερφολογήσεις των πολιτών, λόγω ακρίβειας και πληθωρισμού, λέγεται επιτυχία της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Η επιτυχία αυτή δημιουργεί δημοσιονομικό χώρο, ματωμένο, γιαυτό μας επιστρέφουν ένα μέρος αυτών, ως επιδόματα του καλού Πατερούλη-Πρωθυπουργού.

Πως να έχει εμπιστοσύνη ο Έλληνας πολίτης στην κυβέρνησή του;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *