Μόνο 4 Γαλάζιες σημαίες στο Δήμο κεντρικής Κέρκυρας

Με 4 Γαλάζιες Σημαίες βραβεύτηκαν αντίστοιχες ακτές του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τουριστική προβολή του τόπου αλλά και την επιβράβευση της πολύμηνης συντονισμένης προσπάθειας της δημοτικής αρχής και των αρμόδιων υπηρεσιών.

Πρόκειται για τις παραλίες των Μπενιτσών, της Αγ. Αικατερίνης, του Κανονίου και των Ερμόνων όπου πλέον υπάρχει ειδική σήμανση βράβευσης από τη Διεθνή Επιτροπή Κρίσεων του Προγράμματος Γαλάζιες Σημαίες. Την εποπτεία προετοιμασίας των υποδομών και υποβολή του σχετικού φακέλου είχε ο αντιδήμαρχος Οθωνών και Πολεοδομίας του Δήμου Δημήτρης Κατέχης ενώ για την επίτευξη του στόχου εργάστηκαν σε πρακτικό επίπεδο μια σειρά από υπηρεσιακούς παράγοντες για τη δημιουργία των κατάλληλων υποδομών και την άρτια παρουσίαση τη πρότασης του Δήμου.

Η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου εξέφρασε την ικανοποίησή της δηλώνοντας ότι η προσπάθεια για διατήρηση των ακτών μας καθαρών θα πρέπει να είναι κοινή ενώ ο Δήμος από την πλευρά του θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν για να ενταχθούν στο πρόγραμμα ακόμη περισσότερες παραλίες.

Σημειώνεται ότι η Γαλάζια Σημαία είναι διεθνές σύμβολο ποιότητας, θεωρούμενο ως το πιο γνωστό περιβαλλοντικό σύμβολο στο κόσμο. Για την απόδοση της Γαλάζιας Σημαίας σε μια ακτή, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ποιότητα των νερών σε αυτή να έχει χαρακτηριστεί εξαιρετική. Όμως, θα πρέπει να τηρούνται και μια πλειάδα επιπλέον κριτηρίων που σχετίζονται με την πληροφόρηση, την προστασία του φυσικού πλούτου τη ακτής και του παράκτιου χώρου κ.α.. Τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη Γαλάζια Σημαία όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους, επιμένοντας στις καλές υπηρεσίες που προσφέρονται στην ακτή, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων συνεχίζει την προσπάθεια προετοιμασίας των υποδομών και υποβολής φακέλων και για άλλες ακτές του Δήμου που πληρούν τις προϋποθέσεις για βράβευση με Γαλάζιες Σημαίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *