Ζάκυνθος: Ιδιοκτήτες σκαφών μάζεψαν τα σκουπίδια από το Ναυάγιο

Ο δήμος ισχυρίζεται ότι δεν είναι αρμοδιότητά του
Ποικίλα σχόλια προκάλεσε η φωτογραφία από το Ναυάγιο της Ζακύνθου που δείχνει σωρό σκουπιδιών να βρίσκεται σε μια από τις πιο διάσημες παραλίες της χώρας.

Τη φωτογραφία ανάρτησε στα social media ο περιβαλλοντολόγος Μιχάλης Μπάκας, εκφράζοντας την αγανάκτηση του για τους ασυνείδητους επισκέπτες.

Όπως ενημερώνει το imerazante.gr, η κοινοπραξία πλοίων «Πόρτο Βρώμη – Μαριές» μάζεψε τα σκουπίδια, καθαρίζοντας την παραλία.

«Δεν έχουμε καμία ευθύνη και αρμοδιότητα» λέει ο δήμος Ζακύνθου

Με αφορμή τη φωτογραφία, το GRTimes επικοινώνησε με τον δήμαρχο Ζακύνθου, Δημήτρη Αρετάκη, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν είναι ευθύνη του δήμου, αλλά του υπουργείο Τουρισμού.

«Για το Ναυάγιο υπάρχει Επιτροπή, την οποία έχει τοποθετήσει το υπουργείο Τουρισμού για την σωστή και ομαλή λειτουργία του. Εμείς δεν έχουμε καμία ευθύνη και αρμοδιότητα ως προς αυτό το κομμάτι πια. Ουσιαστικά, δεν έχουμε καμία δικαιοδοσία, ώστε να παρέμβουμε σε κάτι για το Ναυάγιο της Ζακύνθου», είπε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζακύνθου, Σταύρος Κακολύρης ανέφερε στο GRTimes.gr πως στο Ναυάγιο υπάρχουν καθημερινά σεκιούριτι, οι οποίοι φυλάνε το μέρος, οπότε θα έπρεπε να έχει ενημερωθεί ήδη η πρόεδρος της Επιτροπής, Παναγιώτα Διονυσοπούλου για την κατάσταση που επικρατεί με τα σκουπίδια στο Ναυάγιο.

«Εμείς ως δήμος δεν έχουμε κάποιο δικαίωμα για να επέμβουμε σε κάτι. Υπάρχει αρμόδια Επιτροπή που είναι υπεύθυνη για την οργάνωση και τον καθαρισμό της παραλίας σε καθημερινή βάση. Η πρόεδρος της Επιτροπής, Παναγιώτα Διονυσοπούλου έχει τοποθετηθεί σεκιούριτι στο σημείο, οπότε έπρεπε να είχε ήδη ενημερωθεί το υπουργείο Τουρισμού για το πρόβλημα που υπάρχει με τα σκουπίδια στο Ναυάγιο. Πάντως, πέρσι δεν είχαν σημειωθεί τέτοια περιστατικά, διότι τα σκουπίδια τα μάζευαν τα ίδια τα καραβάκια που ερχόντουσαν. Κι αυτό, διότι μόνο μέσω θαλάσσης μπορεί να το επισκεφτεί κάποιος».

ΠΗΓΗ:ifo.gr

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *