Επίσκεψη της Περιφερειάρχη και Προέδρου του ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων στην Παλοστή

 Πλήρης αποκατάσταση του κυττάρου από την πυρκαγιά του 2020
 Ξεκινάει εφαρμογή του συστήματος πυρασφάλειας για πρώτη φορά
 Διευθέτηση όλων των προβλημάτων από πυρκαγιά, ΙΑΝΟ και βλάβη μηχανήματος και νόμιμες ενέργειες για ανάκληση του προστίμου

Την βούληση του ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων και την εξελισσόμενη πολιτική του, για σύγχρονη διαχείριση των απορριμμάτων και στην Κεφαλονιά έρχεται να ενισχύσει η πλήρης αποκατάσταση τους τελευταίους μήνες, του από το 2020 καμένου, κυττάρου του Χώρου Υγειονομικής Ταφής όπως διαπιστώθηκε κατά την επίσκεψη της Περιφερειάρχη και Προέδρου του ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου.

Όλες οι εργασίες πραγματοποιούνται πλέον υπό συνθήκες τεχνικά και περιβαλλοντικά άρτιες ενώ ολοκληρώθηκε η μελέτης Πυρασφάλειας – Πυροπροστασίας και αμέσως μετά την έγκρισή της ξεκινά η υλοποίηση της εφαρμογής της για πρώτη φορά στον χώρο διαχείρισης της Παλοστής.

Εγκρίθηκαν οι μελέτες εφαρμογής του νέου Έργου της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης και ξεκίνησαν ήδη οι εργασίες κατασκευής του νέου κυττάρου ταφής των απορριμμάτων ενω εκπονείται Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την εφαρμογή της πλήρους διαλογής των απορριμμάτων με ανάκτηση δευτερογενούς καυσίμου και μείωση του υπολείμματος ταφής στο 10% περίπου.

“Σήμερα, οι συνθήκες αλλάζουν. Στα Ιόνια Νησιά, εδώ και δύο χρόνια εργαζόμαστε συστηματικά προς αυτή την κατεύθυνση Περιφέρεια και Δήμοι στο πλαίσιο του ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων. Καταφέραμε να δομήσουμε ένα κοινό όραμα και κοινή στρατηγική αειφορίας με βάση τις αρχές της κυκλικής οικονομίας για την ελαχιστοποίηση του αρνητικού αποτυπώματος στο περιβάλλον της διαχείρισης απορριμμάτων.
Έχουμε ακόμα πολλά να κάνουμε, πράξη σε κάθε νησί” δήλωσε η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου.

Παράλληλα η κα. Ρόδη Κράτσα επισήμανε ότι οι επιπτώσεις από τις δυο πρόσφατες πυρκαγιές αλλά και από τον ΙΑΝΟ στο ΧΥΤΥ Κεφαλονιάς όπως και βλάβη βασικού μηχανήματος δημιούργησαν προβλήματα τα οποία όμως με στοχευμένες και συντονισμένες παρεμβάσεις του ΦοΔΣΑ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων διευθετήθηκαν.

Κατά συνέπεια τα στοιχεία βάσει των οποίων από το Κέντρο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος Κεφαλονιάς στοιχειοθετείτο πρόστιμο που πρόσφατα επιβλήθηκε έχουν στην πράξη αναιρεθεί. Η εικόνα η οποία σήμερα επικρατεί στις εγκαταστάσεις διαχείρισης απορριμμάτων στην Κεφαλονιά δεν έχει καμιά σχέση με το παρελθόν. Είναι αυτονόητο λοιπόν ότι ο ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων πρόκειται να προβεί άμεσα σε νόμιμες ενέργειες ανάκλησης του προστίμου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *