Αλέξανδρος Αυλωνίτης: Ακόμη μία δέσμευση της κυβέρνησης των «αρίστων» κατέρρευσε

Η προκήρυξη 13 θέσεων μονίμων ιατρών στο Νοσοκομείο Κέρκυρας, όπως είχε δεσμευτεί το Υπουργείο Υγείας και είχε ανακοινώσει ο κυβερνητικός βουλευτής Στ. Γκίκας, αφορούσε ούτως ή άλλως το ελάχιστο που απαιτείται για τη λειτουργία του Νοσοκομείο.
Ούτε όμως αυτό το ελάχιστο δεν μπορούν ή δεν θέλουν να υλοποιήσουν αφού στην εκδοθείσα προκήρυξη περιλαμβάνονται τελικά μόλις 8 θέσεις ιατρών, που σημαίνει ότι από την υπόσχεση στην πράξη …χάσαμε 5 άκρως απαραίτητες θέσεις. Όσο καλόπιστος κι αν είναι κανείς, δεν μπορεί πλέον να πιστέψει τις νέες υποσχέσεις, για κάλυψη με επόμενη προκήρυξη των πέντε θέσεων, που χάθηκαν ως δια μαγείας, χωρίς εξήγηση και παρά τις ανακοινώσεις, από το Νοσοκομείο μας.
Επιμένουμε στα όσα απαιτήσαμε, λίγες μόνο ημέρες πριν, κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας γιατρών και εργαζομένων στο Νοσοκομείο: «Περιμένουμε 13 θέσεις ιατρών και σε δεύτερο χρόνο επαναπροκήρυξη των άγονων προκηρύξεων, όπως ακριβώς δεσμεύτηκαν κυβέρνηση, τοπικοί κυβερνητικοί παράγοντες και διοίκηση. Σε άλλη περίπτωση είναι απολύτως εκτεθειμένοι στον κερκυραϊκό λαό και μάλιστα για ένα θέμα που έχει άμεση σχέση με την υγεία και τη ζωή μας».
Επαναλαμβάνουμε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι επικίνδυνη για τη δημοκρατία και για τον τόπο. Άλλωστε πως να απομείνει χρόνος ενασχόλησης με τα οξύτατα προβλήματα των πολιτών, ανάμεσα στις πολυσχιδείς δράσεις τους, με παρακολουθήσεις, διώξεις, παραιτήσεις και σκάνδαλα ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *