“Χειμώνας” εν μέσω κατακαλόκαιρου

Την ολική μεταστροφή στις καιρικές συνθήκες θα βιώσουν οι Έλληνες τις ημέρες που ακολουθούν καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες της πρώτης εβδομάδας του Αυγούστου θα δώσουν τη θέσης τους και πρόσκαιρες τοπικές βροχές, καταιγίδες αλλά και δυνατούς ανέμους στο Αιγαίο.

Νεφώσεις και τοπικά φαινόμενα αναμένονται την Κυριακή 7 Αυγούστου 2022. Υψηλές θερμοκρασίες. Άνεμοι έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, στα ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο αναμένονται νεφώσεις που θα εναλλάσσονται με διαστήματα ηλιοφάνειας. Στα υπόλοιπα τμήματα του Αιγαίο και στην Κρήτη θα υπάρχει ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις. Πρόσκαιρες τοπικές βροχές θα σημειωθούν αρχικά στα ανατολικά της Θεσσαλίας και της Στερεάς, στην Κεντρική Μακεδονία και στην Πελοπόννησο. Από το μεσημέρι βροχοπτώσεις και καταιγίδες αναμένονται σε Μακεδονία, Θεσσαλία, Ήπειρο, Δυτική Στερεά, Πελοπόννησο και Ιόνιο. Τα φαινόμενα το μεσημέρι και απόγεμα στην Πελοπόννησο ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά. Θα φτάσει στα βόρεια τους 34 με 35 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου τους 35 με 36 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 30 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Τοπικές βροχές προβλέπονται για την Αττική από νωρίς το μεσημέρι κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Εκεί, το βράδυ ο καιρός θα «αγριέψει» περισσότερο.

Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook:

«Ενδείξεις για άστατο καιρό τα μεσημερια-απογεύματα στην ενδοχώρα και κυρίως στα βορεια ακομα και τις βραδινές ώρες καθώς και υποχώρηση του υδραργύρου κατά 2-3 βαθμούς από τις 10 Αυγούστου μέχρι και τον 15Αυγουστο ! Οσον αφορά στο μελτέμι στο Αιγαίο, αυτο δείχνει να εξασθενεί αρκετά μεταξύ 14-17 Αυγούστου!
Η μέση πορεία της μέγιστης θερμοκρασίας στη χώρα μας το επόμενο 10ήμερο με μια μόνο ματιά
Για να μη χάνετε τον…καιρό σας 😉
Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου»

ΠΗΓΗ:instanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *