Η διπλή τροπική παραλία της Κέρκυρας: Πόρτο Τιμόνι και Λιμνί

Είναι το νησί που προσφέρει τα πάντα σε… πλεόνασμα. «Ευλογημένο από τους θεούς», το έχει περιγράψει το αμερικανικό περιοδικό Forbes και πράγματι θαρρείς ότι έχει προικιστεί με όλα τα καλά που διάλεξε μια ανώτερη δύναμη να μοιράσει επί Γης.

Η Κέρκυρα έχει όλο το πακέτο για να περάσει κανείς όπως τραβάει η ψυχή του, επιλέγοντας το χαρακτήρα των διακοπών που επιθυμεί. Πλούσια ιστορική και αρχιτεκτονική κληρονομιά, που αποτυπώνεται στη μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων και την υπέροχη παλιά πόλη με τα γραφικά σοκάκια. Αξιοθέατα για να χορταίνει το μάτι και επιλογές διασκέδασης και γαστρονομίας κάθε είδους (και… βαλαντίου). Παραλίες για όλα τα γούστα – κοσμικές ή απομονωμένες – και ένα… όργιο χλωρίδας με πλαγιές πλημμυρισμένες από πεύκα, κυπαρίσσια και ευκάλυπτους να κυλούν προς τα καταγάλανα νερά.

Μιλώντας για τις παραλίες της Κέρκυρας, η ποικιλομορφία τους είναι η συνθήκη που προσφέρει έξτρα αξία στο φυσικό κάλλος τους. Ο Χαλικούνας, η Παλαιοκαστρίτσα, η Λίμνη Κορισσίων και αρκετές ακόμα φιγουράρουν σε διεθνείς τουριστικούς οδηγούς, υπάρχουν όμως και «διαμαντάκια» στην κατηγορία «απομονωμένες», που… μπουστάρουν τον ανταγωνισμό.

Για να πας ξεχνάς το αμάξι: Στην τροπική «δίδυμη» παραλία της Ελλάδας κολυμπάνε μόνο οι τολμηροί

Μία από αυτές είναι από τις σχετικά πιο «άγνωστες» του νησιού (στο ευρύ κοινό φυσικά), μολονότι εξωτικής ομορφιάς και σπάνιας ιδιομορφίας. Βρίσκεται κοντά στον Άγιο Γεώργιο Πάγων, στο βορειοδυτικό τμήμα και διακρίνεται από κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά και λευκό βοτσαλάκι. Το κύριο χαρακτηριστικό της είναι ότι με λίγες δρασκελιές μπορείς να κολυμπήσεις στο… alter ego της, καθώς η παραλία είναι διπλή! Από τη μία πλευρά είναι η παραλία Πόρτο Τιμόνι (όπως και είναι γνωστή η περιοχή) και από την άλλη το Λιμνί. Χωρίζονται από ένα στενό, καταπράσινο κομμάτι γης που κόβει τη θάλασσα στα δύο.

Αν και τόσο κοντά, η μία παραλία είναι εντελώς διαφορετική από την άλλη και στο χρώμα που ντύνει τα νερά τους αλλά ακόμα και στη θερμοκρασία. Η μια διαθέτει υπέροχα γαλανά νερά και η άλλη σκούρα μπλε, με τους χρωματισμούς του πράσινου από τη βλάστηση να δίνουν και στις δύο μια ακόμα μοναδική πινελιά.

Στη δεξιά πλευρά ο κόλπος που σχηματίζεται είναι μεγάλος και το σκηνικό θυμίζει λίμνη. Είναι ό,τι πιο κοντινό σε αυτό που ο ταξιδιώτης θα περιέγραφε ως τη «γαλάζια λίμνη της Κέρκυρας», καθώς το ειδυλλιακό τοπίο παραπέμπει σε τροπική ομορφιά.

Για να πας ξεχνάς το αμάξι: Στην τροπική «δίδυμη» παραλία της Ελλάδας κολυμπάνε μόνο οι τολμηροί

Οι παραλίες είναι ανοργάνωτες και ιδιαίτερα δυσπρόσιτες, καθώς ο μόνος τρόπος για να φτάσει κανείς στην αμμουδιά είναι να κατηφορίσει από τα λαγκάδια του οικισμού Αφιώνα, που βρίσκεται σε υψόμετρο 130 μέτρων ή με καραβάκι από το λιμάνι του Αγίου Γεωργίου. Η διαδρομή απαιτεί πεζοπορία περίπου 20 λεπτών, σε ένα απότομο μονοπάτι, που και μόνο η διάσχιση του αποτελεί εμπειρία. Παρά τις δυσκολίες πρόσβασης, η παραλία τις μέρες αιχμής δεν είναι ερημική (κάθε άλλο), καθώς οι ντόπιοι που αναζητούν κάτι πιο «ψαγμένο» και γνωρίζουν καλά τα κατατόπια και οι επισκέπτες που είναι αποφασισμένοι να ανακαλύψουν τα πιο απόκρυφα μέρα του νησιού, αρκούν για να τη γεμίσουν.

Ωστόσο το γεγονός ότι στην παραλία δεν φτάνει αυτοκίνητο, σε συνδυασμό με το ότι είναι ελεύθερη, έχει συμβάλει καθοριστικά στη διατήρηση της φυσικής, ανόθευτης ομορφιάς της.

Για να πας ξεχνάς το αμάξι: Στην τροπική «δίδυμη» παραλία της Ελλάδας κολυμπάνε μόνο οι τολμηροί (Pics)

Πολλοί υποστηρίζουν ότι ο Αφιώνας, ένας από τους παλαιότερους οικισμούς της Κέρκυρας με ιστορία άνω των 2.500 χρόνων, είναι λόγω της φυσικής οχύρωσης που προσφέρει το Πόρτο Τιμόνι το σημείο όπου τοποθέτησε ο Όμηρος τη μυθική πόλη των Φαιάκων.

Και αυτό που… θρυλείται από στόμα σε στόμα στο νησί είναι ότι η περιοχή που βρίσκεται το Πόρτο Τιμόνι αποτέλεσε το μυστικό τόπο συνάντησης του Οδυσσέα με τη Ναυσικά.

Και πράγματι ακούγεται… αρκετά ρεαλιστικό να ήταν αυτό το – μυθικής ομορφιάς – περιβάλλον το φόντο ενός αμιγώς γαλαζοαίματου ραντεβού…

ΠΗΓΗ:menshouse.gr

Φωτογραφία: mykerkyra.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *