Σαν Σήμερα σκοτώθηκε στην περιοχή Τρουμπέτα ο Υποσμηναγός Αθανάσιος Μπεσλεμές

22 χρόνια συμπληρώνονται από την απώλεια του πιλότου Θανάση Μπεσλεμέ που έχασε τη ζωή του στις μεγάλες φωτιές της Κέρκυρας προσπαθώντας να μην επεκταθεί η φωτιά.

Σαν σήμερα το 2000, έφυγε από κοντά μας ο Υπoσμηναγός (Ι) Αθανάσιος Μπεσλεμές όταν το PZL του, κατέπεσε στο όρος Παντοκράτωρ στην Κέρκυρα κατά την διάρκεια επιχείρησης κατάσβεσης πυρκαϊάς. Δεν τον ξεχνούμε!!

Το ημερολόγιο έγραφε 7 Αυγούστου του 2000 όταν η Κέρκυρα ξύπνησε μέσα σε έναν πύρινο εφιάλτη. Η φωτιά που κινούνταν στην κορυφογραμμή του όρους Παντοκράτορα βρισκόταν σε εξέλιξη και στην προσπάθεια περιορισμού της συμμετείχε όλη η πυροσβεστική δύναμη με πεζοπόρα τμήματα αλλά και από αέρος.

Ο Θανάσης Μπεσλεμές από τη Δαμάστα Λαμίας, μόλις 29 χρόνων. κυβερνήτης του PZL M-18 Dromader ήταν ανάμεσα στους χειριστές των πυροσβεστικών αεροσκαφών που κλήθηκε να συμμετάσχει στην κατάσβεση.

Έδωσε μάχη με τις φλόγες αλλά αυτή αποδείχτηκε άνιση αφού το αεροσκάφος του κατέπεσε στην περιοχή Τρουμπέτα του Παντοκράτορα. Ο άτυχος πιλότος μετά την πτώση του αεροσκάφους μεταφέρθηκε στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Κέρκυρας αλλά λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *