Δημήτρης Μπιάγκης: Η Κέρκυρα δεν ξεχνά τη θυσία του ήρωα Αθανάσιου Μπεσλεμέ

💢 Στις 7 Αυγούστου του 2000, στην περιοχή Τρουμπέτα προς Κράτσαλο, κι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά που είχε ξεκινήσει από το μεσημέρι στην περιοχή, ο Υποσμηναγός Αθανάσιος Μπεσλεμές επιχειρούσε την τελευταία διατεταγμένη του επικίνδυνη ρίψη νερού για να σβήσει την πύρινη λαίλαπα που απειλούσε τα παρακείμενα σπίτια. Δυστυχώς, το PZL που χειριζόταν μπλέκεται σε καλώδια της ΔΕΗ, πέφτει και συντρίβεται στο έδαφος με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό και τον θάνατό του.
🔸 Ετούτη τη μέρα, που η χώρα μας δοκιμάζεται και πάλι από την πύρινη λαίλαπα, η μνήμη μας στέκεται με σεβασμό, δόξα και τιμή στο ηρωικό εκείνο κατόρθωμά του, που τον κατατάσσει επάξια στο πάνθεον των ηρώων που έδωσαν με αυτοθυσία τη ζωή τους, εκτελώντας με ευσυνειδησία και θάρρος το καθήκον τους και αποτίει τον απαιτούμενο φόρο τιμής, τόσο σε εκείνον αλλά και σε όλους όσοι εξακολουθούν να δίνουν καθημερινά τη μάχη με τον ακήρυχτο πόλεμο του πύρινου εχθρού στον οποίο εισέρχεται η χώρα μας κάθε καλοκαίρι.
🔸 Συμπληρώνονται 22 χρόνια από τον αδόκητο χαμό του Λαμιώτη Υποσμηναγού Θανάση Μπεσλεμέ, που έπεσε στο καθήκον, δίνοντας μάχη με τις φλόγες στο νησί μας. Η Κέρκυρα δεν τον ξεχνά, θα συνεχίσει να τον τιμά όπως του αξίζει, και το μνημείο του στο σημείο που έλαβαν τέλος οι ριψοκίνδυνες και σωτήριες πτήσεις του, θα στέκει αγέρωχο για να μας θυμίζει ετούτη τη θυσία των ηρωικών ανθρώπων, που τολμούν, παρά τις αντιξοότητες, να τα βάλουν με τον πύρινο εχθρό και να μείνουν χαραγμένοι για πάντα στη μνήμη μας και την ιστορία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *