Στέφανος Γκίκας: «Θεωρώ Αυτονόητο ότι στην Επόμενη Προκήρυξη θα καλυφθούν οι εναπομείνασες 4 θέσεις Ιατρικού Προσωπικού του ΓΝΚ»

Με απόφαση της Αν. Υπουργού Υγείας κα Μίνας Γκάγκα, δημοσιεύθηκε η προκήρυξη για την πλήρωση επί θητεία θέσεων Ειδικευμένων Ιατρών κλάδου ΕΣΥ. Συγκεκριμένα οι θέσεις που προκηρύσσονται για το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας είναι 8 και αφορούν σε κρίσιμες ειδικότητες.
Με αφορμή την απόφαση της Αν. Υπουργού, ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Επιθυμώ καταρχάς να ευχαριστήσω την Αν. Υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα, καθώς ανταποκρίθηκε έστω και μερικώς, στο αίτημα της Διοίκησης του Νοσοκομείου για επιπλέον ενίσχυση με ιατρικό προσωπικό. Η νέα προκήρυξη που ανακοινώθηκε έρχεται να καλύψει κρίσιμες Ιατρικές Ειδικότητες, απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία του ΓΝΚ.
Όμως οι ανάγκες του Νοσοκομείου μας είναι μεγαλύτερες και περίμενα – μετά και τις διαβεβαιώσεις από τον Υπουργό Θάνο Πλεύρη – ότι οι θέσεις για το ΓΝΚ θα ήταν 12. Κατανοώ τις ανάγκες όλων των Περιφερειακών Νοσοκομείων, αλλά θα πρέπει να γίνει αντιληπτό στους ιθύνοντες, ότι οι ανάγκες ιατρικού προσωπικού στις νησιωτικές τουριστικές περιοχές είναι ιδιαίτερα αυξημένες και σε συνδυασμό με τις πολλές άγονες προκηρύξεις, απαιτούν πιο ενισχυμένη κατανομή θέσεων. Θεωρώ λοιπόν αυτονόητο ότι στην επόμενη προκήρυξη θα καλυφθούν οι απαιτήσεις του ΓΝΚ για τις εναπομείνασες 4 ειδικότητες.
Εξάλλου πάγια πολιτική της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ήταν και παραμένει η στήριξη της Δημόσιας Υγείας.»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *