Σημαντική εξέλιξη για την επιχειρηματικότητα στον Τουρισμό.

Στον αέρα η προκήρυξη για το καθεστώς «Ενίσχυση Τουριστικών Επενδύσεων» του νέου Αναπτυξιακού Νόμου.

Δημοσιεύτηκε η νέα προκήρυξη του Αναπτυξιακού Νόμου 4887/2022 για το καθεστώς «Ενίσχυση Τουριστικών Επενδύσεων». Αποτελεί μια ιδιαιτέρως θετική εξέλιξη ειδικά για τα Ιόνια Νησιά λόγω της σημασίας του Τουρισμού για την Περιφέρειά μας.

Ως ημερομηνία έναρξης της υποβολής αιτήσεων υπαγωγής επενδυτικών σχεδίων στο Καθεστώς Ενίσχυσης «Ενίσχυση Τουριστικών Επενδύσεων» ορίζεται η 5η Σεπτεμβρίου 2022 και ημερομηνία λήξης του κύκλου υποβολών η 5η Δεκεμβρίου 2022.

Για την υπαγωγή στο παρόν καθεστώς ενίσχυσης, το ελάχιστο ύψος του επιλέξιμου κόστους του επενδυτικού σχεδίου ανέρχεται σε:

α. 1.000.000 ευρώ για μεγάλες επιχειρήσεις,

β. 500.000 ευρώ για μεσαίες επιχειρήσεις

γ. 250.000 ευρώ για μικρές επιχειρήσεις,

δ. 100.000 ευρώ για πολύ μικρές επιχειρήσεις,

ε. 50.000 ευρώ για τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (Κοιν.Σ.Επ.), καθώς και τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς (Α.Σ.), τους Αστικούς Συνεταιρισμούς, τις Ομάδες Παραγωγών (Ο.Π.) και τις Αγροτικές Εταιρικές Συμπράξεις (Α.Ε.Σ.).

Όπως και στην προηγούμενη προκήρυξη, αλλά και σε όλες τις προκηρύξεις του Νέου Αναπτυξιακού, ολόκληρη η διαδικασία πλέον θα λαμβάνει χώρα μέσω του νέου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων (https://opsan.mindev.gov.gr), μέσα από σύγχρονες και αυτοματοποιημένες μεθόδους με στόχο την απλούστευση των διαδικασιών και τη μείωση της γραφειοκρατίας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας & Ανταγωνιστικότητας (Διοικητήριο, Ζάκυνθος – 1ος όροφος) ή στα τηλέφωνα 26953 60303 & 26953 60444 ή στα email stasinopoulos@pin.gov.gr & paraschis@pin.gov.gr.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *