Σε στάδιο σήψης η Κυβέρνηση άρθρο του Γ. Μαγκριώτη

Σε στάδιο σήψης η κυβέρνηση.

Οι επίσημες πλέον αποκαλύψεις των πρακτικών, που οδήγησαν σε παραιτήσεις τον Γραμματέα του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού και του διοικητή της ΕΥΠ, του πυρήνα του επιτελικού κράτους επισήμως, ανεπισήμως με πολύ πιο υψηλούς ρόλους, αποκαλύπτουν ότι, η κυβέρνηση δεν μπορεί να υπερασπίζεται τίτλους διαφάνειας, ήθους και δημοκρατικότητας, πλέον.

Τώρα, όλοι μπορούν να καταλάβουν, γιατί η κυβέρνηση τροποποίησε τον νόμο για να διορίσει τον κύριο Κοντολέοντα διοικητή της ΕΥΠ και γιατί με άλλη τροπολογία, επέβαλε το απόρρητο τών παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ και μετά το τέλος τους.

Τώρα, όλοι μπορούν να αντιληφθούν, γιατί η κυβέρνηση διατηρεί, με συνεχείς παρατάσεις, σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης την χώρα, λόγω πανδημίας, κάτι που μόνο για λίγους μήνες στην αρχή της πανδημίας έκαναν μερικές χώρες της ΕΕ, με τα οκτώ δις ευρώ απευθείας αναθέσεις.
Αλήθεια, θα μάθουμε πόσες επιχειρήσεις και ποιές πήραν αυτές τις συμβάσεις και πόσες νέες επιχειρήσεις έγιναν για τις απευθείας αναθέσεις;

Ο Πρωθυπουργός, πριν λίγους μήνες, όταν μιλούσε για τους λόγους που μπορούν να οδηγήσουν την χώρα σε εκλογές, ανέφερε ένα: την τοξικότητα της αντιπολίτευσης.

Τώρα, που προσπαθεί να δικαιολογήσει τους πιο στενούς του συνεργάτες, με το επιχείρημα, ότι αποδέχτηκε τις παραιτήσεις τους, για να μην προκληθεί τοξικό πολιτικό κλίμα, τι θα κάνει;

Είναι βέβαιο ότι, για τον Πρωθυπουργό οι εκλογές γίνονται εφιάλτης.
Για την χώρα όμως, μονόδρομος.

Δικαιοσύνη και βουλή, πρέπει να πράξουν αυτό που επιβάλλει το Σύνταγμα και ο κανονισμός της βουλής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *