Κίνδυνος «κατάρρευσης» και του ΕΚΑΒ στη Κέρκυρα. Γιατί δεν βρίσκονται πάνω από 10 εργαζόμενοι στην θέση τους. Τι κάνουν οι πολιτικοί;

Τον κώδωνα του κινδύνου σήμανε με τις δηλώσεις του στο πλαίσιο της εκπομπής «ΘΕΣΕΙΣ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ» ο Πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Κέρκυρας Χρήστος Κυπριώτης. Όπως είπε χαρακτηριστικά με δυσκολία και όχι πάντα βγαίνουν 3 ασθενοφόρα στη βάρδια την στιγμή που βρισκόμαστε στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου και στο νησί βρίσκονται πάνω από 300.000 χιλιάδες κάτοικοι, με φυσικό επόμενο να έχουν αυξηθεί οι ανάγκες.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι η μηχανή του ΕΚΑΒ, για την οποία έγινε τόσος λόγος και μεγάλος αγώνας για να αποκτηθεί, δεν βγαίνει πάντα σε υπηρεσία, γιατί δεν υπάρχει προσωπικό.

Αυτό μάλιστα που δημιούργησε μεγάλη εντύπωση είναι αυτή την στιγμή υπηρετούν στο ΕΚΑΒ της Κέρκυρας 30 εργαζόμενοι 20 μόνιμοι και περίπου 10 συμβασιούχοι, ενώ είναι πάνω από 10 άτομα που έχουν οργανική θέση στη Κέρκυρα, αλλά κάνοντας χρήση της κείμενης νομοθεσίας υπηρετούν σε υπηρεσίες εκτός νησιού και κυρίως στην γειτονική Ήπειρο. Για παράδειγμα υπάρχουν εργαζόμενοι με οργανική θέση στη Κέρκυρα, αλλά έχουν εκλεγεί είτε ως δημοτικοί σύμβουλοι, είτε ως τοπικοί σύμβουλοι στις περιοχές τους και κάνοντας χρήση του νόμου υπηρετούν σε υπηρεσία κοντά στην περιοχή που εξελέγησαν. Όμως αφήνουν δυσαναπλήρωτο κενό στην υπηρεσία του ΕΚΑΒ της Κέρκυρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *