Βασίλης Κικίλιας: Η αύξηση του τουρισμού στη Κέρκυρα είναι αλματώδης

Έργο που προσδίδει προστιθέμενη αξία στην κοσμοπολίτικη περιοχή της Παλαιοκαστρίτσας και ειδικά στο μικρό λιμάνι της Αλύπας, χαρακτηρίζεται η δημιουργία του τουριστικού καταφυγίου, το οποίο εγκαινίασε σήμερα ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας. Ο κ. Κικίλιας επεσήμανε ότι ο τουρισμός για το νησί της Κέρκυρας αποτελεί εθνικό θέμα και δεν χωρά μικροπολιτική, ενώ απευθυνόμενος προς όλους τόνισε ότι στόχευση εφέτος είναι η διεύρυνση της τουριστικής περιόδου έως τις αρχές του χειμώνα.

Ο υπουργός Τουρισμού, ευχαρίστησε όλους τους εμπλεκόμενους για την ολοκλήρωση του έργου, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για το ιδιαίτερο φυσικό κάλλος της περιοχής, ενώ υπογράμμισε ότι η αύξηση του τουρισμού στην Κέρκυρα είναι αλματώδης.

Ειδικότερα, όπως είπε, ο Ιούλιος έκλεισε με αύξηση των αφίξεων στο αεροδρόμιο του νησιού κατά 19,7% ,σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019, παρά τις εφετινές δύσκολες συγκυρίες και την παγκόσμια κρίση.

«Η αύξηση των τουριστικής κίνησης προσφέρει οφέλη στην οικονομία του νησιού, στον πρωτογενή τομέα, στον εμπορικό κόσμο και στα εστιατόρια του νησιού» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τον Υπουργό συνόδευσε η Γενική Γραμματέας του υπουργείου τουρισμού κ. Ολυμπία Αναστασοπούλου.

Για την δημιουργία του καταφυγίου, η τοπική αυτοδιοίκηση συνεργάστηκε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Την τελετή των εγκαινίων έκανε ο Μητροπολίτης Κερκύρας κύριος Νεκτάριος ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν χαιρετισμούς η περιφερειάρχης Ιονίων νήσων κ. Ρόδη Κράτσα η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας, Μερόπη Υδραίου και ο βουλευτής του νησιού, Στέφανος Γκίκας.

«Σήμερα εκπληρώθηκε ένας μεγάλος στόχος της δημοτικής αρχής Κεντρικής Κέρκυρας. Υποδομή αντάξια της περιοχής που αναβαθμίζει το τουριστικό προϊόν στην παροχή υπηρεσιών και τα έσοδα των δημοτών» τόνισε η Δήμαρχος Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου και αναφέρθηκε στο ιστορικό του έργου.

Το τουριστικό καταφύγιο της Αλύπας, σε συνδυασμό με εκείνο των Μπενιτσών και την ιδιωτική Μαρίνα τουριστικών σκαφών στα Γουβιά και συνάμα με τον σχεδιασμό νέων καταφυγίων η Κέρκυρα θα αποτελέσει κόμβο με τις περισσότερες οργανωμένες θέσεις ελλιμενισμού τουριστικών σκαφών, υπογράμμισε η Δήμαρχος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *