Στέφανος Γκίκας: «Σημαντική η Συμφωνία της ΤτΕ και του Ιονίου Πανεπιστημίου»

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης για την συμφωνία αγοράς του ακινήτου της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) στην Κέρκυρα από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η επίτευξη συμφωνίας για την αγορά του ακινήτου της ΤτΕ στην Κέρκυρα από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, που ανακοινώθηκε σήμερα και επίσημα, αποτελεί θετική εξέλιξη, προς όφελος του Πανεπιστημίου, της παλαιάς Πόλης και της Κερκυραϊκής κοινωνίας εν συνόλω.

Μετά την οριστική απόφαση της ΤτΕ να τερματίσει την λειτουργία της Θυρίδας της στην Κέρκυρα, οι δύο φορείς συνεργάστηκαν για την επίτευξη μίας καλής συμφωνίας. Το προηγούμενο χρονικό διάστημα, στις επαφές μου τόσο με τον Διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα όσο και με τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου Καθηγητή Ανδρέα Φλώρο, είχα διαπιστώσει ότι υπήρχε θετικό κλίμα και πρόθεση των δύο πλευρών για την ανάπτυξη μίας εποικοδομητικής συνεργασίας.

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο είναι συνυφασμένο με την ιστορία και την παράδοση της Κέρκυρας και είμαι σίγουρος ότι τοακίνητο θα αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την κάλυψη των αναγκών του Πανεπιστημίου, επιδεικνύοντας παράλληλα σεβασμό προς την ιστορία του. Η εμπειρία του Πανεπιστημίου στην άντληση και διαχείριση κονδυλίων θα επιτρέψει την σωστή συντήρηση και περαιτέρω ανάδειξη του εμβληματικού αυτού κτιρίου.

Επικροτώ επίσης τη δέσμευση του Πρύτανη για την εξασφάλιση διαρκούς πρόσβασης της Κερκυραϊκής κοινωνίας στο κτίριο μέσω της διοργάνωσης εκπαιδευτικών, κοινωνικών και πολιτιστικών δράσεων.»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *