Καλοκαίρι στο Βίδο 2022. Ξεκίνησε η Δημιουργική απασχόληση

Με παιδικά γέλια και φωνές γέμισε και πάλι φέτος η νησίδα του Βίδο. Χθες τα πρώτα παιδιά του προγράμματος Δημιουργικής Απασχόλησης που υλοποιεί ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων αποβιβάστηκαν στο νησί όπου καθημερινά θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε αθλητικές και αισθητικής αγωγής δραστηριότητες.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά 6-13 ετών και η συμμετοχή είναι ήδη μεγάλη καλύπτοντας δραστηριότητες για περίπου 100 παιδιά ημερησίως. Στόχος του προγράμματος είναι η εναρμόνιση της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής καθώς και η κοινωνικοποίηση και ψυχαγωγία των παιδιών. Όλο το προηγούμενο διάστημα δε, τα συνεργεία καθαριότητας, πρασίνου, ηλεκτροφωτισμού, καθημερινότητας και πολιτικής προστασίας του Δήμου πραγματοποίησαν εργασίες καθαρισμών και ευπρεπισμού του χώρου.

Δρομολόγια του δημοτικού σκάφους για Βίδο

Από το Δήμο επισημαίνεται ότι όσοι επιθυμούν μπορούν να μεταβούν στη νησίδα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας με το δημοτικό σκάφος καθώς τα δρομολόγια από και προς το νησί Βίδο έχουν επεκταθεί χρονικά και έχουν διαμορφωθεί ως ακολούθως:
Από Κέρκυρα προς Βίδο: 9:00, 10:00, 11:00, 12:00, 13:00, 14:00, 15:00, 16:00, 17:00, 18:00, 19:00, 20:00
Από Βίδο προς Κέρκυρα: 9:15, 10:30, 11:30, 12:30, 13:30, 14:30, 15:30, 16:30, 17:30, 18:30, 19:30, 20:30, και 22:30.

Κατασκηνώσεις Βίδο

Σε ό,τι αφορά τις κατασκηνώσεις στο Βίδο, όλες οι συναρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου έχουν προχωρήσει σε σημαντικές εργασίες καθαρισμών των χώρων και αναβάθμισης των υποδομών και για πρώτη φορά εκδόθηκε πιστοποιητικό πυρασφάλειας. Παράλληλα, εγκαίρως έγιναν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες για την πρόσληψη προσωπικού. Παρότι όμως έγιναν επανειλημμένα προκηρύξεις για την πρόσληψη του συνόλου του απαιτούμενου από το νόμο προσωπικού, δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον σε κρίσιμες για τη λειτουργία των κατασκηνώσεων ειδικότητες και συγκεκριμένα σε αυτές του γιατρού και των νοσηλευτών. Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της αναζήτησης των συγκεκριμένων ειδικοτήτων, ακόμη και η ίδια η Δήμαρχος προχώρησε σε έρευνα προς αρμόδιους φορείς επισημαίνοντας την ανάγκη, ωστόσο και πάλι δεν υπήρξε εκδήλωση ενδιαφέροντος. Ως εκ τούτου δεν καθίσταται δυνατή η πραγματοποίηση των κατασκηνώσεων καθώς δεν πληρούνται τα εκ του νόμου προβλεπόμενα και πολύ περισσότερο η δημοτική αρχή δεν προτίθεται να θέσει σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών.
Σε κάθε περίπτωση, ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας στην προσπάθειά του να εφαρμόσει την αρμόζουσα κοινωνική πολιτική προς όφελος των δημοτών και εν προκειμένω γονέων και παιδιών, καλεί τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.