ΑΔΕΔΥ τμήμα Κέρκυρας: Στηρίζουμε την στάση εργασίας στο Νοσοκομείο

Η Ε.Γ. του Ν.Τ. Κέρκυρας της ΑΔΕΔΥ στηρίζει σταθερά και αποφασιστικά τις διεκδικήσεις των εργαζομένων στην υγεία.

     Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ που αποφάσισε το Ενιαίο Σωματείο εργαζομένων του Γ.Ν.Κ. την Τετάρτη 3/8/2022 και ώρα 11:00πμ-1:00μμ, με συγκέντρωση στην είσοδο του νοσοκομείου.

Την εκρηκτική εικόνα απαξίωσης και υποβάθμισης των υπηρεσιών υγείας που επικρατεί στο νοσοκομείο της Κέρκυρας όπως και στις δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας υγείας (Π.Φ.Υ.), την ζουν καθημερινά οι Κερκυραίοι συνάνθρωποί μας. Την ζουν κύρια τα φτωχά λαϊκά στρώματα που ενώ τσακίζονται από την ανεργία και την ακρίβεια, αναγκάζονται να στερούνται και τα αυτονόητα δικαιώματα της φροντίδας – περίθαλψης και με απόγνωση να οδηγούνται να βρουν όπως- όπως τρόπο να πληρώσουν απ’ την δική τους τσέπη, τους ιδιώτες της υγείας.

Την κατάσταση αυτή την ζουν νυχθημερόν στο πετσί τους και οι εργαζόμενοι υγειονομικοί (γιατροί – νοσηλευτές), μαζί με το λοιπό προσωπικό (καθαρίστριες κλπ.).
Οι καταγγελίες για τις εικόνες διάλυσης των κλινικών, της εντατικοποίησης και του αυταρχισμού που επιδεικνύει η  διοίκηση απέναντι στο εξουθενωμένο ελάχιστο προσωπικό είναι σχεδόν καθημερινές.

     Αποκλειστικά υπεύθυνη γι’ αυτή την κατάσταση είναι η δ/ση του ΓΝΚ και η κυβέρνηση, η οποία με την  πολιτική της διαλύει τη δημόσια υγεία σε όφελος των επιχειρηματικών ομίλων.

Για άλλη μια φορά είναι ώρα να φωνάξουμε :  ΩΣ ΕΔΩ !!!

     Η Στάση Εργασίας στις 3 Αυγούστου μπορεί και πρέπει να είναι το έναυσμα για παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα, για λήψη μέτρων στα οξυμένα προβλήματα της υγείας στην Κέρκυρα.


Τα συνδικάτα με τους εργαζόμενους και τους κοινωνικούς φορείς έχουν τη δύναμη να προχωρήσουν το επόμενο διάστημα σε δυναμικές κινητοποιήσεις Πανκερκυραϊκής κλίμακας, ώστε η κυβέρνηση θέλει – δε θέλει, να δώσει ουσιαστικές λύσεις.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ !

  • Ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με γενναία αύξηση της κρατικής Χρηματοδότησης και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού – Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και του λοιπού προσωπικού (τραπεζοκόμοι, διοικητικοί, καθαριστές κλπ).

 

  • Άρση ΤΩΡΑ των απάνθρωπων τιμωρητικών αναστολών εργασίας, που επέβαλλε η κυβέρνηση στους εργαζόμενους των μονάδων υγείας.

 

 

  • ΟΧΙ στο «νέο ΕΣΥ» των συγχωνεύσεων – καταργήσεων μονάδων υγείας, των ΣΔΙΤ και της λειτουργίας νοσοκομείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

ΟΧΙ στο «νέο ΕΣΥ» της εκχώρησης των υπηρεσιών του νοσοκομείου σε επιχειρηματικούς ομίλους.

 

  • Γενναία αύξηση ΤΩΡΑ της κρατικής χρηματοδότησης για το Γ.Ν. Κέρκυρας.

Στελέχωση όλων των κλινικών με προσλήψεις αποκλειστικά μόνιμου ιατρονοσηλευτικού προσωπικού όλων των ειδικοτήτων σύμφωνα με το οργανόγραμμα και τις προτάσεις των εργαζομένων και των σωματείων τους.

Μέτρα ουσιαστικής ενίσχυσης με μόνιμο προσωπικό και μέσα της λειτουργίας της Π.Φ.Υ., των Κέντρων Υγείας και του ΕΚΑΒ.

 

  • Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *