Παγκόσμια δύναμη η Ελλάδα στην κατηγορία Εφήβων – Νεανίδων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ιταλία

Η Ελλάδα είναι η πρώτη παγκόσμια δύναμη στην κατηγορία Εφήβων-Νεανίδων κατακτώντας τρία χρυσά μετάλλια κι ένα χάλκινο κατά την σημερινή τελευταία ημέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στο Βαρέζε της Ιταλίας.

Μοναδικές στιγμές προσέφεραν σήμερα τα γαλανόλευκα κουπιά στην αυλαία του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στην ιταλική λίμνη φτάνοντας στην κατάκτηση τριων χρυσών μεταλλίων κάτι που καμία άλλη από τις 51 χώρες που πήραν μέρος δεν κατάφερε, καθώς κι ένα χάλκινο μετάλλιο το μοναδικό που ήρθε από ανδρικό πλήρωμα αφού και τα τρια χρυσά είχαν άρωμα γυναίκας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα τρια χρυσά πληρώματα είχαν θριαμβεύσει πριν δυο μήνες στο ίδιο κωπηλατοδρόμιο στο Ευρωπαϊκό Εφήβων-Νεανίδων και επιβεβαίωσαν και παγκόσμια πλέον την ανωτερότητά τους από τις αντιπάλους τους.

Πιο συγκεκριμένα Σοφία Δαλιδου-Στυλιανη Νατσιουλαέγραψαν στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βαρεζε αφού κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο τελικό του διπλού σκιφ με χρόνο 6:57.40 που αποτελεί και νέο παγκόσμιο ρεκόρ αφήνοντας στη 2η θέση την ιταλική βάρκα (7:02.60) και 3η την γερμανική (7:03.15). ΔΕΙΤΕ ΕΔΩΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ

Εξαιρετικές Ιωάννα Ασβεστα και Ελβιρα Αργυράκη που έφεραν το πρώτο χρυσό χρονικά πέφτοντας πρώτες στο τερματισμό του τελικού της δικώπου νεανίδων με χρόνο 7:16.95 αφήνοντας 2η την ιταλική βάρκα που ήταν συνεχώς μπροστά μέχρι τα 1500μ. με 7:17.45 και 3η τη γερμανική με χρόνο 7:26.40. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ

Χρυσή παγκόσμια και με μεγάλη διαφορά που έφτασε σχεδόν τα 6 δευτερόλεπτα η Κατερινα Γκόγκου θριάμβευσε στο τελικό του σκιφ Νεανίδων με χρόνο 7:35.64 αφήνοντας πίσω την Ιταλίδα Σπιριτο (7:41.09) και 3η την Ελβετίδα Κιουεν (7:41.91) . Δείτε ΕΔΩ τις δηλώσεις της Κατερίνας Γκόγκου. ΚΑΙ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ

Μεγάλη κούρσα και χάλκινο μετάλλιο για το τετραπλό σκιφ των εφήβων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Οι Παναγιωτης Αδάμ-Απόστολος Λυκομητρος -Νικος Χωλοπουλος-Δημητρης Παπάζογλου τερμάτισαν σε 5:53.18 πίσω από την Τσεχία που πήρε το χρυσό με 5:50.83 και την Ιταλία που πήρε το ασημένιο με 5:51.19.

Η Ελλάδα όμως σήμερα είχε και παρουσία σε τρεις μικρούς τελικούς και ένα τελικό Γ. Πιο συγκεκριμένα την 1η θέση στον μικρό τελικό της Δικώπου εφήβων πήραν οι Βασίλης Κωστούλας-Δημήτρης Κούτραςτερματίζοντας σε 6:42.41 και κατετάγησαν 7οι στη γενική του Παγκοσμίου.

Στη 2η θέση του μικρού τελικού τερμάτισε η τετράκωπος των Νεανίδων με τις Νικολέτα Δρογαλά-Δήμητρα Παπαϊωάνου-Σωτηρία Μιχαηλίδη- Ευθυμία Κουκλουμπέρη με χρόνο 6:52.02 και κατετάγησαν 8εςστη γενική.

Στον τελικό Β΄του τετραπλού νεανίδων η ελληνική βάρκα με τις Μαρία Ελένη Λεβεντέλη-Λεμονιά Μακρυγιάννη-Γαβριέλα Λιώλιου-Σωτηρία Άνγκουπήραν τη 4η θέση 6:40.73 και κατέλαβαν την 10η στη γενική του αγωνίσματός τους.

Την 2η θέση στον τελικό Γ΄ του διπλού των Εφήβων κατέλαβαν οι Λεωνίδας Κοπίδης-Παναγιώτης Μακρυγιάννης με χρόνο 6:32.36 και κατετάγησαν στην 14η θέση στη γενική του Παγκοσμίου Εφήβων.

ΑΞΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ Τζιάνιτς ΠΟΣΤΙΛΙΟΝΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥΣ Η ΚΩΠΗΛΑΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΗ ΣΟΒΑΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΑΚΟΜΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ (13:05) ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΜΕΣΩ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ

Στον Πίνακα των μεταλλίων του παγκοσμίου Εφήβων του Βαρέζε η σειρά εχει ως εξής:

1.ΕΛΛΑΔΑ 3-0-1

2.ΙΤΑΛΙΑ 2-6-1

3.ΓΕΡΜΑΝΙΑ 2-2-4

4.ΗΠΑ 2-0-1

5.Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ 1-2-1

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *